Лас Вегас - домакин на нощна надпревара във Формула 1

Спорт
11:11 - 01 Април 2022
1693
Лас Вегас - домакин на нощна надпревара във Формула 1

Третото състезание от календара на Формула 1 в САЩ през сезон 2023-а година ще се проведе в Лас Вегас и ще бъде през нощта, съобщиха организаторите. Така най-комерсиалното и популярно автомобилно състезание се връща в този град за първи път от 1982-а година, когато е носило името Сийзърс Палас Гран При. Другите две състезания остават в Маями и Остин.

Самото състезание ще се проведе в съботен ден през ноември 2023-а година и ще бъде осветено от неоновите светлини на популярната развлекателна дестинация. Трасето ще бъде с дистанция от 6.12 километра по емблематичния Лас Вегас Стрип – трасето, което минава покрай някои от най-известните хотели и казина.

Пистата ще бъде с 14 завоя, а максималната скорост, която се очаква да бъде развита е около 342 км/ч.

Дизайнът включва три прави участъка, високоскоростна последователност в завоите и един участък с шикан - поредица от резки последователни завои, предназначени за намаляване на скоростта. Гран При на Лас Вегас трябва да приключи с над 50 обиколки.

Третото Гран При в САЩ във Формула 1 беше представено снощи от изпълнителния директор на Либърти Медия Грег Мафей и от колегата му от Формула 1 Стефано Доменикали. Също така присъстваха и други медийни магнати, бизнесмени, както и представители на губернатора на щата Невада. От Формула 1 представиха и нов официален презентационен клип за това състезание.