Лъсна първият ВИП любовник на Дарина Павлова

Бизнесменът Атанас Тилев открива актрисата за хайлайфа, след това я прехвърля на Батето

Нещо за четене
13:52 - 06 Февруари 2019
10007
Лъсна първият ВИП любовник на Дарина Павлова

Веселата вдовица Дарина Павлова, наследница на митичния основател на империята „Мултигруп” Илия Павлов, стъпва на килима на родния хайлайф още като невръстна ученичка в родния Казанлък, разказват съграждани на актрисата-милиардерка. Нейният първи любовник от средите на социалистическия ВИП обаче не е Иван Славков – Батето, с когото Даринка има кратък романс докато следва във ВИТИЗ през 1987-а, а скандалният банкер Атанас Тилев.

В началото на 80-те бунтарката Дарина е символът на гимназията в родния си град, ходи с умишлено подкъсена ученическа престилка до над коленете и носи прическа „гръцки кок”, която скандализира пуританите в балканското градче. На ежегодния „Празник на розата” през 1981-а красавицата е избрана да поднесе поздравителен адрес към гостите на фестивала. Там присъства като специален гост местното величие Атанас Тилев, наскоро сключил брак с дъщерята на финландския външен министър д-р Кариялайнен. Едва прохождащият по онова време бизнесмен е поразен от чара на девойката и започва да я загражда умело.

Тилев урежда международно участие на хора на казанлъшката гимназия във Виена същата година, където според злите езици става заварката между него и Дарина. Факт е, че момичето се връща от турнето с многобройни скъпи сувенири и елегантен ръчен часовник, които няма как да си е купила със стипендията за престой от 5 валутни лева на ден, отпусната от Комитета за култура.

Пътищата на двамата се пресичат отново през 1993-а, когато Дарина е вече г-жа Павлова. Три години по-рано Атанас Тилев става основен акционер на „Банка за земеделски кредит”, която по онова време е пред фалит. Илия Павлов е първият кандидат да изкупи дяловете на старозагореца Тилев в закъсалия трезор, но пътя му пресича ползващият се с особени преференции Румен Спасов от кръга „Орион”. В крайна сметка Зъбчето остава с пръст в уста, а държавата изкупува банката за 1 лев.


Другите бизнеси на Тилев през последните 20 години у нас са в областта на търговията с метали чрез „Дару метал” (за която има спорове с бившия собственик „Кремиковци” Валентин Захариев) и в продажбата на автомобили с „Дару кар”. Според злите езици и двете компании са кръстени на красивата г-жа Павлова.