Лавинообразно: Поне още десет са замесени в нелегални залози

Дзаниоло и Тонали пледират невинни относно обвиненията, освободиха ги от лагера на Италия

Спорт
15:43 - 13 Октомври 2023
2915
Лавинообразно: Поне още десет са замесени в нелегални залози

Футболните национали на Италия Николо Дзаниоло и Сандро Тонали имат повдигнати обвинения, че са участвали в нелегални залози.

Халфът на Астън Вила Дзаниоло се защити, като заяви пред полицаите, дошли да му вземат показания на базата в Коверчано, че е играл "блекджек" в сайт, без да знае, че е нелегален.

Бившият футболист на Рома твърди, че никога не е залагал на футболни мачове. Дзаниоло вече се върна в Англия и иска да поднови възможно най-бързо тренировките с клубния си отбор. Вчера в Коверчано той получи обвиненията на Прокуратурата в Торино.

Спортният директор на Астън Вила Мончи успокои футболиста, че ако нещата са действително така, той няма от какво да се притеснява. Дзаниоло може да бъде само глобен.

Харфът на Нюкасъл Тонали също твърди, че е играл покер, което не е наказуемо според член 24 на правния спортен кодекс.

Иначе скандалът около италианските футболисти, залагали в нелицензирани сайтове за хазарт, придобива все по-големи размери с всеки изминал ден.

Засега е ясно, че разследвания по това обвинение се водят срещу трима от най-известните млади италиански играчи - Николо Фаджоли, Николо Дзаниоло и Сандро Тонали. Според “Ла Република” обаче те не са единствените местни футболисти, които са замесени в този случай. Вестникът твърди, че още поне 10 играчи от Серия "А" са правили залози в незаконни хазартни сайтове, като един от тях, освен Фаджоли, е от Ювентус.

Всичко започнало с разследване около аномални залагания на престъпна група. Разследващите случайно попаднали на залози, направени от Фаджоли на обща стойност от над 100 хиляди евро за последните 18 месеца.

Халфът предоставил своя телефон на полицията, откъдето бързо достигнали и до другите заподозрени футболисти. Срещу тях обаче няма да бъдат повдигани криминални обвинения, тъй като става въпрос за залагане на непозволени платформи, а не за участие в уговаряне на мачове.

Междувременно, местният журналист Фабрицио Корона, който е добре запознат с разследването, отправи твърдения, че още в началото на август в Ювентус са знаели за залозите на Фаджоли, но вместо да уведомят правните органи, оттам се опитали да го покрият, което било и причината играчът да не участва в предсезонното турне на отбора в САЩ. Папаракът също така обеща, че още днес, в 15:00 часа българско време, ще разкрие четвърто име, замесено в скандала, като става въпрос за футболист на Рома.