“Шиб*няк” не било към премиера, а към нагъл оператор (ВИДЕО)

Новини
17:16 - 16 Април 2020
10750
“Шиб*няк” не било към премиера, а към нагъл оператор (ВИДЕО)

Българското национално радио излезе с официална позиция във връзка с конфузната ситуация при посещението на Бойко Борисов на тунела “Железница” вчера.

Изпусната реплика “шибаняк” от репортерката Елеонора Тахова превъзбуди някои медии и те решиха, че обидната дума е адресирана към премиера.

Оказва се, че репликата е била към нагъл оператор, който побутвал  репортерката на националното радио през цялото време на брифинга. При поредното “побутване” за малко не изпуснала телефона си и съвсем спонтанно, изнервена от ситуацията, изрекла тихо думата, която впоследствие цялата държава чу. Оказало се, че операторът не е изключил камерата и е предавал на живо.

“Съжалявам за ситуацията, в която всички помислиха, че тази реплика е отправена към министър-председателя на България, пише в обяснения до ръководството на националната медия дежурният редактор в Радио Благоевград, който е бил репортер на събитието.

Елеонора Тахова

“В моменти, когато нашето общество търси в Радиото на Югозапада своя специален остров на достоверна информация, сърцата музика и ползотворен диалог, не можем да извиним подобно поведение, независимо от причината. Колегата ще бъде наказан с предупреждение”, пише в позиция БНР.