ЛеБрон Джеймс: Дадохме най-доброто от себе си

Знаехме, че това ще е най-трудното ни предизвикателство, сподели Краля, който записа трипъл-дабъл срещу Сърбия

Спорт
12:18 - 09 Август 2024
743
ЛеБрон Джеймс: Дадохме най-доброто от себе си

Един от големите лидери на американския баскетболен отбор - ЛеБрон Джеймс, определи полуфиналния двубой срещу Сърбия като най-голямото предизвикателство, отправено към олимпийските шампиони от началото на Олимпийските игри в Париж.

Щатите трябва да наваксват 17-точков пасив и да правят обрат в последната четвърт, за да намерят място на финала след успех с 95:91 в “Аккор Арена”.

“Знаехме, че това ще е най-трудното ни предизвикателство и затова трябваше да покажем максимума от себе си. Казах на момчетата, че е хубаво да преминем през подобно изпитание. Сега ни остава само още един мач в търсене на нашата основна цел, така че вече мислим само и единствено за мача с Франция в събота. Те са сериозен противник и играят заедно от доста време. Да, това е първата Олимпиада на Уембаняма, но останалите са сработени добре. Очаквам залата отново да се напълни заради тях и ние трябва да сме готови за този двубой.

Вече съм на 39 години и влизам в 22-рия си сезон в професионалния баскетбол. Не знам колко още възможности за медали и трофеи ще имам пред себе си. Не знам в колко още подобни мачове ще участвам. Това тази вечер беше наистина сериозен дуел… Винаги се опитвам да играя агресивно и се стремя да правя всичко на паркета. Съотборниците ми вярват в моите способности и аз им се отплатих за вярата”, заяви ЛеБрон.

Краля, който записа четвъртия трипъл-дабъл в историята на Олимпийски игри снощи, след като постигна 16 точки, 12 борби и 10 асистенции, похвали и своя съотборник Джоел Ембийд, който имаше ключова роля за обрата в края на редовното време.

“Това са двамата най-добри високи играчи в НБА. И двамата се представиха отлично днес. Джоел направи всичко, което се искаше от него. Отбеляза всяка ключова стрелба и докато отборът на Сърбия вкарваше, той отвръщаше на ударите. Имахме нужда от пълния му потенциал”, добави Джеймс.

Така САЩ ще се изправи срещу Франция утре вечер от 22:30 часа българско време в повторение на финала от Токио 2020.