Лечков нагъл до последно: Аз съм вице на БФС , оставка не съм подавал

Култовият плешивец 20 години давал пари за футбол, докато други само лапали

Спорт
09:28 - 29 Ноември 2019
2602
Лечков нагъл до последно: Аз съм вице на БФС, оставка не съм подавал

"Продължавам да бъда първи вицепрезидент на БФС. От самото начало казах, че трябва да се концентрираме върху устава - има си правила, които трябва да ги спазваме. Продължават колегите да взимат неправомерни, според мен, решения. Само Конгресът може да решава - той избира президент, вицепрезиденти и Изпълком", заяви пред БНТ сваленият вчера дългогодишен първи заместник на Боби Михайлов - Йордан Лечков.

"Аз не съм подал оставка, защото така или иначе трябва да продължи да функционира Българският футболен съюз. Нямам никакви апетити да се кандидатирам занапред, нито искам да участвам. Който предлага Конгрес, нека да си казва и директно кандидата. За да има редовен Конгрес, трябва да бъде свикан правилно", допълни легендарният национал.

"Вчера колегите взеха решение, което казах, че не го подкрепям, защото смятам, че е нередовно взето. Оттук нататък съдът ще се произнесе", каза още Лечков.

"Това, което в последните години държавата помага за футбола, е много малко перо от това, което ние осигуряваме. Ние се самоиздържаме - единствената спортна федерация, която се самоиздържа", добави той.

"Аз от 20 години финансирам футбола в България и се занимавам с детско-юношеска школа. Голяма част от моите колеги само живеят на гърба на футбола, а аз харча своите лични средства за изграждането на футболисти", обясни Лечков. - "Не съм се карал с никого. В добри отношения съм с Красен Кралев", заключи той.