Лечков не пада по гръб: Решенията на БФС са нелегитимни

"Колегите правят грешка след грешка", твърди вече бившият вицепрезидент на футболния съюз

У нас
17:26 - 28 Ноември 2019
1845
Лечков не пада по гръб: Решенията на БФС са нелегитимни

Сваленият от поста вицепрезидент на БФС Йордан Лечков се обяви против свикването на извънредния конгрес, който бе насрочен на 7 юни 2020 г. Според него всички решения на днешния изпълком на футболния съюз са нелегитимни. 

"Знаете, че съм подал съм жалба за предишните решения. Не виждам напрежение в това положение. На 14 октомври се случи нещо, никой не говори за него. Има си ред - видяхте колко време запазих мълчание. Сега мога да ви кажа спокойно - няма да кажа нито една дума срещу колега. Сега пак няма да кажа - бих ви посъветвал. Обърнете се към устава. Нямам притеснения, подал съм си по надлежния ред в съда моите опасения. Днешните решения според мен са нелегитимни.

Като предлагаш дата - има два начина. Първо от клубовете... имахме среща с тях - те казаха, че няма да приемат оставката на Боби Михайлов. Другият начин - трябва някой да извади пари. Иначе трябва да дадем 500 000 лв, защото някой искал конгрес. Така не разбрах кой е този някой. Трябваше да се съсредоточим върху баражите за Евро 2020. Мисля, че колегите правят грешка след грешка. За мен конгресът трябва да е редовен, съдът ще реши кой е прав, кой е крив"

"Къде са проблемите? Имаме национален отбор, който игра прилично при Хубчев. Ще играем баражи, имаме надежда за класиране. Финансово сме изрядни", завърши Лечков.

Снимка: Lap.bg