Лечков: Подозирам, че Касабов е новият кандидат на тази клика

Да взема да подкрепя Бербатов, заяви вицето на БФС

Спорт
11:33 - 26 Януари 2024
2341
Лечков: Подозирам, че Касабов е новият кандидат на тази клика

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков говори преди събирането на Изпълнителния комитет на централата. Той сподели подозрения, че Михаил Касабов е новият кандидат на опозицията, която нарече „клика“. Лечков заяви иронично, че с оглед разединението, може да подкрепи Димитър Бербатов за президент на БФС.

„Президентът е пръв след равни. Изпълкомът взима решенията, той не е взимал решение господин Касабов да се вписва. Към днешна дата съдът се произнесе и възложи на Търговския регистър конгресът да е на 15 март. Търговският регистър още не го е вписал. Съдът реши, че Конгресът е на 15 март и сега е на ход Търговския регистър. Ще има Конгрес“, започна Лечков пред Би Ти Ви.

„Не сме гласували оставката на господин Михайлов, оставката е осведомителна. Гласувахме Михаил Касабов за изпълняващ функциите, а не да бъде вписан като президент. Изпълкомът решава. Тепърва предстои Конгрес, трябва да се решават неща – дали ще се приеме оставката, избор на нов Изпълком. Даже и да е лош редът, трябва да ги спазваме, това и правим. Мога дa попитам Димитър Бербатов дали се среща с шефката на Търговския регистър. Представете си друга хипотеза - подозирам, че новият кандидат на тази клика е Михаил Касабов. Ние не сме страшни, няма да взимаме кой знае какви решение“, продължи той.

„Уважаемият колега Мишо Касабов е действал самосиндикално. Ние се учим от нашите грешки, от 2019 година. Има си ред. Аз съм на мнение, че той не е нарушил закона, след като ТР го е вписал. Аз уважавам решенията на Търговския регистър. Наше право е да обжалваме. Имаме редовно избран президент 2021 година. Дали това нещо не е нарочно направено. Виждам, че и отсрещната страна се разединиха", допълни Йордан Лечков.

Той коментира дали има възможност Борислав Михайлов отново да оттегли оставката си: "Доколкото знам и доколкото го познавам - не. Има наследници, футболни хора. Като гледам как се разединяват, да взема да подкрепя Бербатов. Аз няма да се кандидатирам. Ще подкрепя всеки кандидат, който гарантира, че ще гарантира построяването на Националния стадион. Лечков няма да се кандидатира, Костадинов няма да се кандидатира, те почнаха да се карат.“

Лечков и на няколко пъти повтори, че настоящето ръководство на БФС няма да има собствен кандидат на предстоящия Конгрес. Той отрече бившият спортен министър Красен Кралев да е чест посетител в Националната футболна база в Бояна. "Аз не съм го виждал там, но даже и да е идвал, какво лошо има?"