Легендарната Доли Партън ще пее рок парчета в Деня на благодарността

Едрогърдата певица ще се появи на полувремето двубоя от НФЛ между Далас и Вашингтон

Спорт
15:57 - 19 Октомври 2023
2865
Легендарната Доли Партън ще пее рок парчета в Деня на благодарността

Световната музикална икона Доли Партън ще бъде водещият изпълнител по време на The Salvation Army's Red Kettle на шоуто на полувремето на мача на Далас Каубойс в Деня на благодарността. Тя ще изпълни някои от класическите си кънтри хитове, както и песни от предстоящия си рок албум Rockstar.

Записът включва няколко оригинални песни, написани от Партън, и също така я вижда да си партнира с някои рок звезди за преосмислени версии на техните класически хитове.

"Уау! Каква чест за мен е да започна кампанията на The Salvation Army's Red Kettle с шоуто на полувремето по време на мача на Далас в Деня на благодарността", каза Партън.

Тя продължи: "Моята цел е да насърча всеки, който може, да дари и да подкрепи своите съседи в нужда. Всеки малък акт на щедрост помага и всички заедно можем да обичаме нашите съседи през този празничен сезон и след това."

Партън е събрала звездна група от специални гости за предстоящото си рок пътешествие. В 30-те парчета на албума ще вземат участие Стивън Тайлър от Aerosmith, Роб Халфорд от Judas Priest, Ники Сикс от Mötley Crüe, Ан Уилсън от Heart, Елтън Джон, Стинг, Пат Бенатар, Джоан Джет и много други.

Интересно е да се види дали някой от звездния списък на специалните гости на албума ще се появи заедно с Партън по време на шоуто в Деня на благодарността.

Мачът от НФЛ в Деня на благодарността на стадион AT&T в Арлингтън, Тексас, между Далас Каубойс и Вашингтон Командърс ще се излъчи на живо на 23 ноември по много телевизии в света.

Дебютният рок албум на Доли ще се появи на 17 ноември чрез собствения лейбъл на Партън - Butterfly Records. Той ще бъде достъпен за дигитално изтегляне, 2-CD, 4-LP винил и няколко лимитирани издания на CD и винил бокс сетове.

Записът включва и постхумористична поява на покойния китарист на Lynyrd Skynyrd Гари Росингтън, който почина през март. Росингтън се превъплъщава в ролята си в кавъра на Партън на класическата песен на Skynyrd "Free Bird" заедно с Артимус Пайл и Рони Ван Зант.

Доли също така накара Пол Маккартни и Ринго Стар да си сътрудничат с нея при изпълнението на хита на The Beatles "Let It Be".

Други големи имена, включени в албума, са кънтри звездата Крис Стейпълтън, носител на наградата "Грами", поп сензацията Lizzo и световната суперзвезда Pink.