Легендарният Ивайло Маринов: Дано Кобрата да е новият Бъстър Дъглас

Пулев трябва да е много предпазлив, да не се хвърля на безразсъдни размени на удари, отбеляза боксьор №1 на ХХ век

Спорт
17:43 - 04 Декември 2020
3047
Легендарният Ивайло Маринов: Дано Кобрата да е новият Бъстър Дъглас

Боксьор №1 на България за ХХ век - Ивайло Маринов, сподели очакванията си за предстоящата битка в Лондон на 12 декември между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа за четири от титлите в тежка категория на професионалния бокс.

Олимпийският, световен и четирикратен европейски шампион е убеден, че Пулев може да поднесе изненадата и да шокира света в „Уембли Арена“.

"Очаквам българска победа. Пожелавам успех на Кобрата, защото самото достигане до подобен двубой е голямо постижение. Нека и късметът да е с него и да постигне това, за което се е трудил здраво толкова години.

Историята помни какви ли не сензации. Най-голямата, разбира се, е победата на Бъстър Дъглас над Майк Тайсън през 1990-а, когато Железния се смяташе за непобедим.

Помня какъв шок бе това за целия боксов свят тогава. Никой не можеше да повярва, че това е истина, защото наистина тогава Тайсън беше страшилище. Защо сега Кубрат да не се превърне в новия Бъстър Дъглас и да шокира света?

Сещам се и за една друга много голяма сензация от подобен калибър – когато Хасим Рахман нокаутира Ленъкс Люис.

Пулев трябва много да се движи. Той това го умее добре, но сега трябва да е още по-подвижен. Той и Джошуа е подвижен, но Кубрат не трябва да се застоява пред него и да държи правилната дистанция. Аз като видя първите два-три рунда и веднага ще разбера каква им е играта на двамата. Без да ги гледам, няма как да знам кой каква стратегия е избрал. 

Едно обаче е задължително – Кобрата трябва да е много предпазлив в началото, да не се хвърля на безразсъдни размени на удари. Мисля, че тъй като и двамата не са се боксирали от много време, а и не познават играта на другия, те ще бъдат доста предпазливи в началото. Така е в бокса – първите рундове са за разучаване.

Дано Кобрата издържи в началото и да докара мача до по-късните рундове. Тогава и Джошуа ще се поизмори.

Хората с такива големи мускули, като него, се изморяват по-бързо с напредване на времето.

Той е първият българин, който е стигал до мач за световната титла в тежка категория. Първият път загуби от Кличко, сега е време за победа. Успех, Кобра, желая ти го от цялото си сърце!", завърши Маринов.