Легендарният Романцев с инфаркт

Лекарите са спасили треньора, чието положение е определено като средно тежко

Спорт
17:26 - 02 Март 2021
1856
Легендарният Романцев с инфаркт

Олег Романцев - един от най-големите треньори в историята на руския футбол и бившия СССР, е в болница след инфаркт. Неговото състояние е определено като "средно тежко", но най-голямата опасност за живота му е овладяна.

Самият Романцев дори бе цитиран от агенция "РБК Спорт", като казва, че е претърпял операция заради остър коронарен синдром. Треньорът е чувствал тежест и болки в гърдите от седмици, като това е било типично прединфарктно състояние. Но не е обръщал внимание.

"Мислих си, че е от възрастта", цитиран е Романцев от болницата.

67-годишният Олег Иванович е легенда на руския футбол с девет титли като треньор на Спартак (Москва) - осем на Русия и една на бившия СССР. Той водеше една от най-силните генерации на този клуб, като записа победи над отбори като Реал Мадрид в европейските турнири.

Три пъти направляваният от него Спартак спираше на крачка от купа в континенталните надпревари, като игра полуфинали и в трите турнира - на шампионите, на носителите на купи и този на УЕФА.

Общо 12 години бе начело на "червено-белите" в два периода през 80-те и 90-те, а после и в началото на новия век.

Националният отбор на Русия е водил три пъти, като бе начело по време на Евро 1996 и Мондиал 2002.

Преди около десетилетие БФС го разглеждаше сериозно като вариант за български национален селекционер, но избра тогава Лотар Матеус.