Легендата Иванишевич за Григор: Изигра погрешно мача с Джокович

Спорт
15:03 - 31 Януари 2023
2784
Легендата Иванишевич за Григор: Изигра погрешно мача с Джокович

Горан Иванишевич заяви, че мачът срещу Григор Димитров е бил най-трудният за Новак Джокович по пътя му към титлата на Аустрелиън Оупън. Двамата се изправиха един срещу друг в трети кръг, като сърбинът победи, но му се наложи да премине през доста тежки ситуации.

Джокович спечели мача в три сета, като в първата част Димитров спаси три сетбола при 3-5, а впоследствие самият той имаше две възможности да вземе преднина в мача.

„Бяхме оптимисти за първите два кръга, тъй като знаехме, че опонентите няма да му създадат проблеми, въпреки травмата. В третия кръг обаче Димитров изигра мача по напълно погрешен начин.

Той и треньорът му нямаха подходящ план и не се бяха подготвили в тактическо отношение. Новак не можеше да се движи, но въпреки това Григор пласира само две или три къси топки.

На негово място аз щях да пласирам триста. Той обаче ни е балкански брат, така че ни помогна (смее се)“ – каза шампионът на Уимбълдън за 2001 г. пред Tennis Majors.

"Дори когато си напълно подготвен, Димитров е труден опонент. Често борави със слайс и играе на много висока скорост. Това беше мачът от турнира, в който бях най-изплашен. От този момент нататък Новак игра изумително и всичко премина много гладко“ – добави бившият №2.

Загубата в третия кръг за Димитров беше неговата десета срещу Джокович в съперничеството им, като българинът има само една победа, постигната в Мадрид през 2013-а.