Легендата Джими Конърс: Сега всички целуват задника на Джокович!

Това са същите тези, които през 2022 година го обиждаха, заяви американецът

Топ
15:02 - 07 Февруари 2023
6397
Легендата Джими Конърс: Сега всички целуват задника на Джокович!

Новак Джокович понесе множество критики през миналия сезон, когато му се наложи да пропусне редица големи надпревари заради отказа си да се ваксинира. Мнозина осъдиха остро това негово решение, тъй като по този начин той изгуби възможността си да се състезава в два турнира от Големия шлем и тогава изглеждаше, че шансовете му да задмине Рафаел Надал по "мейджър" трофеи значително намаляват.

Наскоро бившият №1 в света Джими Конърс се включи в подкаст, където изрази пълната си подкрепа към сърбина, като същевременно сподели възмущението си от сервилното поведение на критиците на балканеца.

"Този човек отстояваше своите убеждения, независимо дали останалите бяха съгласни с тях. Той беше готов да се придържа към тях дори с цената на това да пропусне немалък брой турнири. Това е брутално.

Мога да го разбера напълно, тъй като аз също съм бил спиран от участие в дадени надпревари, например Откритото първенство на Франция", коментира 70-годишният Конърс, на когото от 1974 г. до 1978 г. е забранено да играе на Ролан Гарос, защото се асоциира с лигата World Team Tennis, което е в разрез с правилника на ATP.

"В такива случаи единственият начин, по който можеш да вземеш реванш след всичко станало, е да излезеш на корта и да побеждаваш. Не ми се иска да го казвам, защото някои хора биха могли да си помислят, че съм ядосан или нещо подобно. Не съм ядосан. Просто знам колко от тези хора, които злословеха срещу него през миналата година, сега му целуват задника. Всичките. До един", убеден е бившият номер 1.

Синът на американската легенда - Брет, който също взе участие в подкаста, споделя мнението на легендарния си баща.

"Да, всеки човек, който миналата година говореше колко лош човек е Джокович, сега казва: "Не, не бях аз". Това те навежда на мисълта, че в днешно време всички хора се обръщат накъдето повее вятърът. Причините, поради които Джокович избра да не се ваксинира, бяха напълно логични, но въпреки това той бе третиран като шут", добави още Конърс-младши.