Легендата Пол Мърсън: Продажбата на Мане - най-лошата сделка в света!

Ливърпул взе за него смешните 30 млн., сподели бившият играч на Арсенал

Спорт
14:58 - 04 Октомври 2022
5330
Легендата Пол Мърсън: Продажбата на Мане - най-лошата сделка в света!

Легендата на Арсенал и настоящ анализатор - Пол Мърсън, остро разкритикува решението на Ливърпул да продаде Садио Мане на Байерн (Мюнхен) през изминалото лято.

Според него на мърсисайдци им липсват головете и пресата на нападателя, като бившият атакуващ халф също така подчерта колко е важно тимът да не загуби предстоящия си сблъсък с “артилеристите”. 

“Казал съм го от ден първи - продажбата на Садио Мане беше най-лошата сделка за всички времена.

Човекът вкарваше големи, големи голове. Разгледайте ги - откриващи, изравнителни, победни в последната минута, все големи попадения. Той водеше от предни позиции със своята преса и аз просто не разбирам цената, за която го продадоха. 

Дарвин Нунес не е на същото ниво в момента, въобще не е на това равнище. 

Проблемите им в защита започват от предните позиции. Не пресират като колектив. Можете да говорите колко талантливо беше триото в атака (Мане, Салах и Фирмино - б.р.), но те пресираха отпред. Беше нужен само още един пас и те вкарваха.

Сега обаче те не го правят, така че отборите преодоляват тази преса, ако има такава, след което стигат до тримата в халфовата линия, която не е най-добрата в страната, а след това се изправят срещу четиримата в отбрана.

Колко играчи са атакували Ван Дайк този сезон в сравнение с последните три-четири години? Няма значение колко си добър, щом те атакуват отляво, отдясно и от центъра.

Не съм по статистиките, така че разчитам на паметта ми, но за мен Мане беше голям, голям играч за Ливърпул. Да го продадеш за около 30 млн. паунда, което в света на Премиър лийг е нещо незначително…

Нямаше ли да е по-добре да го бяха задържали и след това да го пуснат за без пари? Те си платиха за това, но може да им струва по-скъпо от тези 30 млн. паунда преди края на сезона. 

Ако Арсенал ги победят в неделя, Ливърпул са вън от уравнението по отношение на това да ги настигнат, а също така ще останат само две свободни места в топ 4.

Ако спечелят, те са от отборите, които могат да навлязат в малка серия. Има голяма разлика в това да изоставаш с 8 или с 14 точки.

В този мач е задължително да не загубят. Ливърпул няма да настигнат Ман Сити, така че смисълът на техния сезон вече е да завършат в топ 4”, написа Мърсън в свой анализ за “Скай Спортс”.