Легенди на Локо Сф с "Подкрепа за българските капитани"

Антон Велков и Ангел Колев се включиха в кампанията

Спорт
17:07 - 26 Март 2024
1042
Легенди на Локо Сф с "Подкрепа за българските капитани"

Легендите на Локо София Антон Велков и Ангел Колев се включиха в кампанията „Подкрепа за българските капитани“. Тя е за моряците Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха задържани заедно с кораба Galaxy Leader на 19 ноември 2023 година.

Антон Велков е дългогодишен футболист на Локомотив София, а след това и треньор на отбора. Като наставник бившият защитник е водил още Миньор Перник, Черноморец Бургас, Видима-Раковски и Марек. Избран е за Треньор №1 на Перник през 2010-а, а през същата година е и Треньор №3 у нас.

Бившият национал Ангел Колев е юноша на Локо, като с отбора печели Балканската купа през 1973 година, Купата на България през 1981/82, както и титлата през 1977/78 г. След това играе за АЕК, с който вдига и купата на Гърция 1983 г. Като треньор е водил Локо София (бил е и директор в клуба), Академик Свищов, Алки Ларнака, Омония, Еносис Паралимни и Ермис Арадипу.

Инициативата „Подкрепа за българските капитани! Любо, Данаил – с вас сме!“ бе подета от близки и приятели на двамата и стартирана на 6 декември 2023 г. – Никулден, Деня на моряците. Клубовете, които я започнаха, са футболните Пирин от Благоевград, където е роден капитан Чанев, както и Черно море от Варна, където двамата са завършили висшето си образование. Те бяха последвани от столичните Левски, Славия, Локомотив София и ЦСКА 1948, от пловдивските Локомотив и Ботев, Лудогорец, Арда, Берое и Етър, както и от втородивизионните Беласица, Монтана и Литекс.