Легия пречупи Мидтиланд след дузпи, Партизан отпадна безславно

Спорт
11:24 - 01 Септември 2023
1847
Легия пречупи Мидтиланд след дузпи, Партизан отпадна безславно

Легия (Варшава) и Мидтиланд не успяха да се победят във втори пореден мач и след като преди седмица направиха зрелищно 3:3, сега завършиха в редовното време и след две продължения по 15 минути при 1:1 в срещата реванш от плейофа за влизане в груповата фаза на Лигата на конференцитие.

Голът за поляците отбеляза Томаш Пекхарт (53'), а за гостите от Дания се разписа Пауло Виктор (71'). Така след общ резултат 4:4 и 210 минути игрово време двата отбора се оттеглиха в заключителна фаза на изпълнение на дузпи.

При 11-метровите наказателни удари домакините показаха по-железни нерви и спечелиха схватката. И двата отбора успяха да вкарат петте редовни дузпи, като за поляците вкараха Бартош Слиж, Ернест Мучи, Радован Панков, Блаж Крамер, Жосуе Пескейра,, а за датчаните се разписаха Хосе Ферейра, Гуе - Сюнг Чо, Андре Рюмер, Оливер Сьоренсен, Николас Дир.

Тогава влезе правилото за внезапна смърт и още при първия опит Мачиел Росолек вкара за Легия (Варшава). Това означаваше, че Стефан Гартенман няма право на грешка, но той не се справи и гостите от Мидтиланд отпаднаха от европейските клубни турнири.

Партизан приключи участието си в евротурнирите след втора загуба от датския Нордселанд. Сръбският гранд отстъпи с 0:1 в домакинството си и с общ резултат 0:6 загуби плейофа в Лигата на конференциите.

Двубоят до голяма степен бе решен още в Дания, където Нордселанд спечели с 5:0, но болката бе увеличена след сращата в Белград. Единственото попадение реализира Ибрахим Осман в 30-ата минута. Партизан завърши мача с 10 човека след два жълти картона на резервата Неманя Николич, получени в рамките на седем минути.

Партизан опита да зарадва феновете си с почетна победа, но създаде доста малко в предни позиции. Гостите играеха освободено и можеха да вкарат и повече голове още преди почивката. През второто полувреме сърбите изглеждаха още по-зле и не създадоха нищо запомнящо се пред вратата на съперника.