Лекари от "Пирогов": Майката на Даная и Кунева да усетят болката!

Медиците обвиняват медиите за атаката срещу тях, надяват се да оцелеят до 6 март

Новини
16:20 - 14 Февруари 2024
9061
Лекари от "Пирогов": Майката на Даная и Кунева да усетят болката!

Поредният скандал, свързан със смъртта на 15-годишната Даная, е налице. Таен запис, в който са забъркани имената на някои от водещите лекари в "Пирогов", включително и на бившия шеф на болницата - проф. д-р Асен Балтов, се появи в интернет пространството.

Медиците, са се били събрали на заседание на медицински съвет, на която да обсъдят своите следващи действия, свързани със смъртта на малката Даная.

"Трябва да има отговор, това са нападки от медиите и те са насочени срещу "Пирогов" и служителите. Това не може да продължава, трябва да има и ответна реакция. Решихме да подадем колективно оставка, ако нещата се подобрят, но те продължават. Има и други начини, с които може да се действа. Въпросът е да устискаме до 6-и март, това е истината", споделя глас, визирайки ротацията в правителството.

"Трябва да обърнем нещата против, защото в края на краищата не може отвсякъде да ни бият и да използват...Едва ли не някакви фондации да ни разпореждат какво да правим. И как да лекуваме? Е, не може да стане това! Това не е медицинско! Тук говорим да се направи нещо срещу случая "Даная". Наричат ви убийци в престилки. Трябва да бъдете медийно защитени. Тук дори става за умишлено действие. "Даная" - фондацията, и Кремена Кунева, която постоянно е с ДБ... Натискът е политически! Просто трябва да направим всичко възможно, те да усетят болката тия хора!", са зловещите слова, които са изречени по адрес на майката на Даная и Кунева.

Темата е широка и тепърва ще има отзвук, след като Прокуратурата се е самосезирала най-накрая, но след репортажа на Валя Ахчиева, изпратен до Борислав Сарафов.

Проблем е било и с лекарството, необходимо за първоначалното лечение на Даная, както и със сертификацията на медикамента.

Медиците се опасяват, че срещу тях се води политическа и медийна кампания, но се оказва, че сами се оплитат в лъжите си и само прехвърлят топката един към друг. Истината ще излезе наскоро рано или късно, а дотогава компетентните органи трябва да разплетат възела.

И това не е всичко - адвокат Мария Петрова също беше намесена в казуса. Оказа се, че самата тя, както и всички членове на семейството й, са включени в таен списък на големите болници у нас, които ще им откажат помощ при нужда! И всичко това заради неин пост във Фейсбук.

"Толкова ли ви е страх от пациентите, г-да управници? Нека да треперят от страх тези, които не са си вършили работата и са били без съвест! Аз разчитам на българския съд и прокуратурата, а подобни списъци и съобщения, ако са истина, оставям на вашата съвест! А сега вашите възрастни родители могат да проронят сълза, че са възпитали такива, които могат да посегнат на най-святото - на децата, на хората и на човешкия живот!", споделя във свое видео обръщение адвокат Петрова.