Лекари се борят за живота на един от пострадалите в ПТП-то на Хаинбоаз

Общо 9 души са в болница, 6 от тях деца

Новини
13:36 - 13 Ноември 2022
2475
Лекари се борят за живота на един от пострадалите в ПТП-то на Хаинбоаз

Девет души са в болница след тежката катастрофа, която стана тази нощ в Прохода на Републиката. В МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" са настанени шест деца и трима възрастни. От лечебното заведение уточняват, че в най-тежко състояние е шофьорърът на буса, който е на 73 години. Той е приет в Реанимация с травматичен шок. По спешност му е направена черепно-мозъчна операция. Мъжът е с опасност за живота.

В Хирургия са приети трима души - две жени - на 45 и 50 години, както и едно дете. 50-годишната дама е приета с гръдна травма. Детето, настанено в хирургията, е с травма на далак. Други пет деца са в Неврохирургия. Диагнозата им е мозъчно сътресение и общото им състояние е добро, без опасност за живота.

По първоначална информация минути след полунощ, под върха ремаркето на товарен автомобил с турска регистрация е поднесло, завъртяло се е и в него се е ударил пътнически бус. В него са пътували трима възрастни и шест деца. Всички пътници от буса са транспортирани до великотърновската болница. Водачът на товарния автомобил е изпробван за алкохол, резултатът е отрицателен. На двамата шофьори  ще бъдат взети кръвни проби за химичен анализ.

Движението вече е възстановено, съобщават от АПИ. На местопроизшествието се извършва оглед. Започнато е досъдебно производство.