Лекарят на Марадона отрече да е отговорен за смъртта му

Новини
22:35 - 29 Ноември 2020
2677
Лекарят на Марадона отрече да е отговорен за смъртта му

Лекарят на Диего Марадона Леополдо Луке заяви, че не се смята за виновен за смъртта на спортиста. "Направихме всичко, което можахме", каза той пред репортери, подчертавайки, че е готов да сътрудничи на разследването. „Не вярвам, че някой е виновен за това“, добави лекарят.

Според Луке медицинският екип, който е бил в къщата на Марадона, са били ангажирани с лечението на алкохолната му зависимост. "Тяхната работа беше да се уверят, че той си пие хапчета и не пие [алкохол], а не да предотвратяват инфаркт", каза лекарят.

Той също така отбеляза, че операцията на мозъка заради субдурален хематом, която бившият футболист е претърпял на 3 ноември, "няма нищо общо със смъртта му". Луке отхвърли твърдението, че Марадона е бил изписан от болницата преждевременно. 

„Удължих хоспитализацията, доколкото можах“, каза той. Лекарят обясни, че спортистът е страдал от силна абстиненция и би било безполезно да бъде преместен в обикновена болница. Самият Марадона не е искал да бъде настанен отново в рехабилитационен център.