Лекуват Джеки във Франция

Бившият отбор на капитана „Сент Етиен” поема терапията му след операцията на дебелото черво

У нас
13:22 - 10 Януари 2020
7604
Лекуват Джеки във Франция

Големият капитан на  националния ни отбор по футбол Георги Димитров – Джеки, който бе опериран от рак на дебелото черво, ще продължи лечението си във Франция, научи Lupa.bg. Терапията на Джеки ще бъде поета от бившия му тамошен отбор Сент Етиен, където играе две години в края на 80-те, но е на почит сред футболните хора и до ден днешен. Там ще бъдат ангажирани топ специалисти в медицината, които да се грижат за възстановяването на футболната легенда.

 „Печелил съм много битки, няма да се предам и на рака!“, казал легендата пред близките си след операцията.

Интервенцията чрез лапароскопия бе извършена в болницата „Софиямед” на 8 януари, само 6 дни преди да навърши 61 години. От отделението съобщават, че от медицинска гледна точка операцията е преминала добре. С въпросния метод за лечение възстановяването става много по-бързо, но самата интервенция е доста скъпа.

По информация на Lupa.bg солидна част от лечението у нас е поета и от БФС. В последните години Джеки работи там като скаут, наблюдаващ младите и талантливи футболисти у нас. Очаква тези дни Димитров да бъде изписан от „Софиямед”, след което да замине за Франция.

Бранителят играе в най-славните мачове на ЦСКА

Джеки от доста време живееше сам, след като се разведе с бившата си съпруга – естрадната певица Кристина Димитрова. В момента обаче десетки близки и приятели му ходят на свиждане, за да го подкрепят. До него денонощно стои синът му от Кристина – Мартин.  

Георги Димитров е от радневското село Гледачево, на чието място днес има рудник за добив на въглища. Пробива в мъжкия футбол още на 17 г. с екипа на Берое, а бързо след това преминава в ЦСКА, където играе в едни от най-славните времена на „армейския” отбор. Сравняват играта му с тази на знаменития германец Франц Бекенбауер. На 21 години поема капитанската лента на „червените” от Иван Зафиров.

Участва в най-великите мачове на ЦСКА при отстраняването на европейските шампиони Нотингам Форест и Ливърпул. Той е покровител и на младия Христо Стоичков като новобранец на „Армията“. Пет пъти става шампион на България с червения екип. В националния тим има 77 мача, от които 34 като капитан. Води отбора ни на световното първенство в Мексико през 1986 г., когато в мача на откриването правим 1:1 срещу шампиона Италия.