Лелята на Сашко защити баща му и се възмути от коментарите във Фейсбук

Тя признава, че се е случвало и друг път да се губи за кратко

Новини
13:02 - 13 Ноември 2022
5319
Лелята на Сашко защити баща му и се възмути от коментарите във Фейсбук

Няма причина да изчезне от вкъщи. Това каза лелята на 12-годишния Александър от Перник, който продължава да е в неизвестност. Тя призна, че и преди се е губел за кратко.

„Да, случвало се е да се губи, но на кратки разстояния и сме го намирали без полиция”, каза тя пред NOVA.

„Понякога прави детски забежки, направил го е неволно, няма причина. В стремеж да си поиграе го е направил. Няма причина да изчезне от вкъщи”, каза лелята.

Александър можел сам да се прибере от центъра на Перник до дома си.

Тя защити баща му от нападките срещу него в социалните мрежи.

"Възмутена съм от всички коментари във Фейсбук. Не може да призовават бащата да се яви на детектор на лъжата, при положение, че той отглежда детето сам. Той е трудно подвижен, с детска церебрална пареза. Отглежда го сам и полага неимоверни усилия за това дете, то ходи на училище. Надявам се, че детето има много добре развито чувство за съхранение и това да му помогне някъде да се е скрило и да се предпази по този начин. Бащата полага грижи. Водил го е на какви ли не доктори и професори, на логопед ходи редовно. Той, по принцип, ни е правил такива забежки. Бягал е и после се връща, търси ни. Никога досега не се е губил по този начин. Съмнявам се, че би потърсил помощ от друг човек, просто защото контактите с непознати хора са му трудни", каза лелята на Александър.

Властите призовават всеки, който забележи момчето, да се обади на полицията. То е хиперактивно и с аутизъм. При контакт с него не трябва да се вика или вдига силен шум, за да не се уплаши допълнително.