Лена дразни ГЕРБ: Не предлагаме коалиционно споразумение

"Не прави чест да се цитира лична кореспонденция", заяви бившата говорителка на ПП за есемеса

Новини
13:45 - 26 Юни 2023
3956
Лена дразни ГЕРБ: Не предлагаме коалиционно споразумение

Лена Бориславова разочарова ГЕРБ, като заяви, че ПП-ДБ не предлагат коалиционно споразумение, както предположи Бойко Борисов.

Плаващи мнозинства за съдебна реформа и управленска и обща законодателна програма просто са недопустими и са нарушение на принципите, на които това правителство бе подкрепено от двете политически сили, заяви тя. 

"Не говорим за коалиционно споразумение, а за механизъм, който да осигури спазване на поетите ангажименти при формирането на правителството. Няма нищо ново от това, което вече бяхме договорили с колегите преди 3 седмици". Това заяви Лена Бориславова на влизане в парламента, където обяви, че отива, за да се включи в разговорите по управленската програма. 

Тя се възмути, че "хората цитират лична кореспонденция", и обясни, че въпросният есемес е изпратен в друг контекст. "Този есемес бе по повод на плаващото мнозинство, с което бе приет един антикорупционен закон и бе отхвърлен този на ПП-ДБ.

Ние изработихме с колегите от ГЕРБ обща управленска и законодателна програма, което е и повода за тази среща днес с техни представители и министъра на правосъдието. През последните две седмици имаше и други такива срещи", обясни бившата горовителка на кабинета" Петков". 

"Плаващи мнозинства за съдебна реформа и управленска и обща законодателна програма просто са недопустими и са нарушение на принципите, на които това правителство бе подкрепено от двете политически сили", каза още тя. Бориславова настоя, че България има нужда от редовно правителство и то трябва да има зад гърба си стабилно парламентарно мнозинство." В противен случай става параван, зад  който няма да позволим да се крият плаващи мнозинства с участието на" Възраждане" и ДПС, каквито бяха примерите от мината седмица", подчерта тя. 

Малко след нея в парламента влезе и Росица Кирова от ГЕРБ. В парламента е и правосъдния министър Атанас Славов, както и представители на ГЕРБ и ПП-ДБ. 

Снимка: Светломир Стоянов