Лена: Вместо депутатите да ходят на море, да свършим нещо в НС

Трябва да се изработи Закон за личния фалит, както и мерките за медицинските сестри и акушерите, напомни Бориславова

Новини
11:58 - 25 Юли 2024
1413
Лена: Вместо депутатите да ходят на море, да свършим нещо в НС

Този парламент за съжаление се показа неспособен да формира антикорупционно мнозинство, което не означава, че този парламент не трябва да работи и да се откажем от всякакви законодателни инициативи, коментира в парламента Лена Бориславова от ПП-ДБ.

По думите ѝ това, което е обсъдено за работата на Народното събрание е, че по Конституцията то трябва да работи до изборите.

"Има разумни срокове, в които да се проведе предизборна кампания, но не през август месец. Така че вместо да се ходи на море от депутатите, ние бихме могли да по работим още малко, за да приемем поне нещо в този парламент и напълно реалистично е това да бъде освен мерките за медицинските сестри, акушерите, така и Закона за личния фалит, който ще внесем днес. Той беше приет на първо четене от миналия парламент. Също така Закона за сигналоподателите. Минал е обществено обсъждане и няма пречка това Народно събрание да запретне ръкави и да приеме тези 2 законопроекта", допълни Лена Бориславова.

По повод заканата на Пеевски да внесе в прокуратурата записите с Кирил Петков, Василев и други знакови лица от ПП-ДБ, Бориславова отговори така: Нали разбирате от кое лице по "Магнитски" идва тази критика. Това е Пеевски, санкциониран за корупция в особено големи размери. Това е лице, което олицетворява целия модел на завладяната държава", каза Бориславова, пише БНТ.