Леща със свинско, бекон и наденички

за 4 порции, 55 мин

Кухня
08:33 - 28 Октомври 2024
1753
Леща със свинско, бекон и наденички

Продукти

300 г леща

2 моркова

1 глава лук

2 скилидки чесън

250 г бекон

250 г свинско месо, например от плешка

4 наденички по избор

1 и ½ л месен бульон

2 дафинови листа

1 клонче розмарин

1-2 клонки мащерка

1 ч.л. суха майорана или чубрица

сол и черен пипер

2-3 с.л. балсамов оцет

8 листенца салвия за гарниране

 

Приготвяне

Обелените моркови, лук и чесън се нарязват на дребно. Беконът се нарязва на ивици. Свинското месо се нарязва на кубчета 2 см. Наденичките се нарязват на парчета.

Беконът се запържва без мазнина около 1 мин. Прибавят се месото, зеленчуците и лещата и се запържва още 3-4 мин.

Сипва се бульонът, добавят се билките, сол и черен пипер. Кипва и се готви на средна температура 45-50 мин.

Към края се прибавят наденичките. Подправя се с балсамовия оцет.

Гарнира се с листенца салвия.