Лестър диша във врата на Ливърпул след бой над Лийдс

Фулъм взе глътка въздух след първия успех във Висшата лига

Спорт
11:55 - 03 Ноември 2020
1223
Лестър диша във врата на Ливърпул след бой над Лийдс

Лестър е само на точка от лидера Ливърпул в Англия. Фубтолистите на мениджъра Брендън Роджърс отново показаха класа и записаха четвърти успех като гост във Висшата лига. Този път в жертва на „лисиците” падна новакът Лийдс Юнайтед.

Лестър се наложи с 4:1, а Юри Тилеманс се отчете с две попадения за успеха. Другите два гола за гостите бяха дело на Харви Барнс и Джейми Варди. Почетното попадение за домакините вкара Стюарт Далас в началото на втората част.

Срещата на „Елън Роуд” започна двуостро, а първият шанс за гол бе за домакините. Голмайсторът на отбора Патрик Бамфорд пропусна да се разпише с глава от отлична позиция във втората минута.

В ответната атака на Лестър обаче, „лисиците” вкараха за 1:0. Харви Барнс се разписа на празна врата, след като получи топката от Варди. В 21-ата минута гостите удариха отново, а този път Юри Тилеманс се разписа, след като довкара избитата от вратаря топка след удар на Джейми Варди.

Веднага след подновяването на играта след почивката Стюарт Далас даде надежди на своите за нещо повече от почетна загуба, но уви.

Лестър отново взе инициативата и реализира нови два безответни гола, които в крайна сметка решиха всички в полза на гостите. Първо Джейми варди вкара четвърт час преди края, а в последната минута, Тилеманс реализира втория си гол в мача, този път от дузпа. Наказателният удар бе отсъден след намесата на VAR.

Така Лестър излезе втори във временното класиране, само на точка от Ливърпул. Лийдс е дванадесети.

Фулъм спечели първа победа във Висшата лига, но остави УБА без успех, след като надигра тима от Бирмингам с 2:0. Боби Рийд и Ола Айна вкараха и двете попадения за лондончани в 26-ата и 30-ата минута на двубоя. Интересното е, че и при двата гола сърбинът Александър Митрович се превърна в асистент.

Първо след центриране отляво Митрович с глава свали топката към Боби Рийд и той реализира отблизо. Само 4 минути по-късно сърбинът спря удобно топката на Ола Айна и той с мощен шут реализира второто и победно попадение в мача.

Гостите от УБА имаха възможност първи да вкарат гол още във 2-ата минута, но Конър Таузенд нацели гредата. Веднага след втория гол те можеха да върнат едно попадение, че ударът на Карлен Ахърн-Гранд премина встрани от вратата.

9 минути преди края на мача се наложи намесата на ВАР системата. Футболист на УБА игра с ръка в наказателното поле, а реферът Саймън Хупър трябваше да чуе указанията на своите ВАР асистенти, които обаче прецениха, че дузпа няма и в крайна сметка мачът завърши 2:0.