Лестър май ще оцелее. Засега...

Няма да се отнемат точки на лисиците

Спорт
12:21 - 04 Септември 2024
668
Лестър май ще оцелее. Засега...

Лестър Сити спечели обжалването на решение, с което можеше да получи наказание с отнемане на точки за предполагаемо нарушение на правилата за рентабилност и устойчивост на Висшата лига.

Първоначално Висшата лига отнесе Лестър към независима комисия през март 2024 г. за предполагаемо нарушение на правилата за рентабилност и устойчивост за тригодишния отчетен период, приключващ през 2022-23.

Тогава клубът изпадна в Чемпиъншип след деветгодишен престой във английския елит. Впоследствие "лисиците" оспориха компетентността на комисията, която трябваше да вземе решение по случая.

Комисията отхвърли оспорването на правомощията от страна Лестър, но независим апелативен съвет отмени това решение и се произнесе в полза на "лисиците", които вече не са изправени пред заплахата от отнемане на точки.

В изявление клубът приветства решението, като заяви, че то "подкрепя нашата последователно изразявана позиция, че всички действия срещу клуба трябва да се извършват в съответствие с приложимите правила".

Междувременно от Висшата лига заявиха, че са "изненадани и разочаровани" от решението, твърдейки, че то подкопава прилагането на правилата за рентабилност и устойчивост и може да позволи на клубовете да избягват отговорност при подобни обстоятелства.