Лестър попиля Форест и записа първа победа за сезона

Новакът във Висшата лига инкасира четири попадения

Спорт
11:01 - 04 Октомври 2022
1310
Лестър попиля Форест и записа първа победа за сезона

Лестър постигна първата си победа във Висшата лига, след като разгроми новака Нотингам Форест с 4:0.

След тази победа Лестър отлепи от дъното на таблицата и вече заема 19-о място с актив от 4 пункта, докато Нотингам пада на последната позиция със същия брой точки, но с по-лоша голова разлика.

Мачът започна с натиск от страна на домакините.

Първата голяма възможност в срещата бе на сметката на Джейми Варди, който стигна до топката след изпълнен пряк свободен удар от Джеймс Мадисън в 14-ата минута, но изстрелът му не намери очертанията на вратата.

Тайво Авонийи имаше златна възможност да открие резултата в 22-ата минута, след като бе изведен сам срещу Дани Уорд, но ударът му намери левия страничен стълб.

Джеймс Мадисън пое топката в опразнена зона от терена в 25-ата минута и шутира от границата на наказателното поле, за да открие резултата – 1:0 в полза на Лестър.

В 35-ата минута бе отсъден пряк свободен удар в полза на „лисиците“. Джеймс Мадисън завъртя топката покрай стената и удвои аванса за своя тим, не оставяйки никакъв шанс за стража на Нотингам Форест Дийн Хендерсън.

Само две минути бяха нужни на Харви Барнс да овладее убийствен пас със страхотно първо докосване на границата на наказателното поле и да отправи страхотен удар с фалц, за да направи резултата 3:0 в полза на „лисиците“.

Тайво Авонийи премина зад гърба на дефанзивната линия на домакините, за да излезе очи в очи с Дани Уорд в 53-ата минута, но ударът му бе отразен от уелския страж.

Десет минути след началото на второто полувреме футболистите на Лестър имаха претенции за игра с ръка в наказателното поле на Стив Кук, но арбитърът остави играта да продължи.

Джеймс Мадисън подаде към Патсон Дака в 73-ата минута, а замбийският нападател завърши великолепно с пета, за да направи резултата 4:0.

В следващия кръг от Висшата лига Лестър се изправя срещу Борнемут на „Виталити Стейдиъм“, докато Нотингам Форест ще приеме Астън Вила.