Лестър с обрат срещу Бърнли

Спорт
08:20 - 21 Септември 2020
1953
Лестър с обрат срещу Бърнли

Лестър спечели домакинството си на Бърнли от 2-ия кръг на Висшата лига с 4:2. „Лисиците“ получиха ранен гол, но демонстрираха нападателна мощ, която им помогна да стигнат до втората си победа от началото на шампионата. Те са на върха в класирането с пълен актив от 6 точки след два изиграни мача.

Двубоят за домакините започва по най-лошия възможен начин. След 10 минути игра Лестър вече изоставаше в резултата. Крис Ууд овладя на гърди центриране отляво и с плътен удар от въздуха матира Каспер Шмайхел за 0:1.

Отговорът на „лисиците“ дойде след десетина минути. Джейми Варди бе изведен в наказателното поле на противника. Нападателят много умело гардира топката и комбинира с Тимоти Кастане, който пусна към Харви Барнс. 22-годишният полузащитник реализира и възстанови равенството.

Пет минути след почивката Лестър направи пълен обрат в резултата. Остро центриране на Тимоти Кастене с адресант Джейми Варди рикошира в крака на бранителя на Бърнли Ерик Питърс и влетя в мрежата на Ник Поуп за 2:1.

В 61-вата минута Лестър си осигури комфортна преднина. Айсосе Перес демонстрира чудесна техника. Той пусна към Джеймс Джъстин, който реализира дебютния си гол във Висшата лига. В 73-тата минута Дуайт Макнийл върна надеждите на гостите, отбелязвайки за 3:2, но няколко минути след това топовен изстрел на Денис Прает порази целта и сложи точка на спора – 4:2.