Летящите хора - мит или реалност

Очевидци разказват за тях

Мистика
23:16 - 15 Септември 2022
6324
Летящите хора - мит или реалност

През 1880 г. вестник „Ню Йорк Таймс” съобщава за летящ човек. Много хора го виждат да пори небето към Ню Джърси, като маневрира на височина от 300 метра. Не бил птица, а крилат човек, пише в дописката. Свидетелите казват, че имал враждебно лице. Целият бил черен и фигурата му ясно се откроявала на синьото небе.

Известна е историята с трагичната катастрофа на Сребърния мост през 1967 г. над река Адай. Сред срутването на съоръжението, свързващо Западна Вирджиния и Охайо, загинали 46 души.

Малко преди трагедията обаче много хора виждат крилат човек над моста. Човекът молец (Mothman) сякаш се опитвал да предупреди за трагедията.

В Далечния Изток на Русия също има свидетелства за огромен летящ човек. Ловецът Куринцов през 1990 г. се среща почти лице в лице с феномена. Векове по-рано – в древната Римска империя, също се откриват такива странни същества.

Преди нашествието на готите в Рим по време на строителство на каменен път сякаш изпод земята се появява летящ човек и дълго кръжи над Вечния град, превзет от Аларих през 410 г.

Някои изследователи са на мнение, че още по времето на континента Атлантида тамошните учени са владеели непознати днес технологии и като резултат от техните експерименти в митологиите на различни народи се появяват чудовища – минотаври, циклопи, химери, джинове. Някои се опитват да се приспособят и така се появява кастата на русалките, вещиците и магьосниците, които се хранят с космическа енергия през седмия прешлен – също като атлантите.

Във Вабер, област в Саудитска Арабия, легендите разказват, че сред хората живеят същества с една ръка, един крак, половин глава – сякаш процесът на еволюция е прекъснат.

Едно от последните сведения за среща с летящ човек е от края на 1991 г. На 16 декември същата година 22-годишната студентка Мануела Б. от италианския град Парма видяла над себе си летящ хуманоид.

Според описанията съществото било тъмно- зелено на цвят, а на лицето му греели две големи, кръгли и мигащи очи. Странникът се движел във въздуха хоризонтално и бавно, като изпаднал в безтегловност астронавт. Съществото ту се движело леко из въздуха, ту се вдигало или издигало, или пък застивало за няколко секунди неподвижно на едно място.