Левандовски донесе успеха на Барса, Атлетико прати Севиля при изпадащите

Спорт
08:20 - 02 Октомври 2022
1945
Левандовски донесе успеха на Барса, Атлетико прати Севиля при изпадащите

Роберт Левандовски се разписа в шести пореден мач в Ла Лига. Неговият гол в 20-ата минута донесе победата на Барселона с 1:0 при гостуването на Майорка. Това бе шести пореден успех за тима на Чави Ернандес, който временно се изкачи на върха на класирането.

Майорка успя да ограничи каталунците в големи периоди на мача и имаше своите шансове, но не стигна до гол. Барса излезе с доста променен състав и шанс за изява получиха ветераните Жорди Алба и Жерар Пике, който си партнираше с Андреас Кристенсен в центъра на защитата. Въпреки това тимът не допусна гол в пети пореден шампионатен мач.

Атлетико Мадрид постигна важна победа над Севиля като гост с 2:0 и задълбочи кризата в андалусийския клуб, пращайки го на 16-о място с 5 точки, само една над зоната на изпадащите. „Дюшекчиите“ са пети с 13.

Гостите от Мадрид излязоха напред в резултата в 29-ата минута, когато Маркос Йоренте си овладя добре топката с чудесно първо докосване и с прецизен диагонален удар я прати в мрежата на Боно.

Авансът на Атлетико набъбна до две попадения в 57-ата минута, когато Матеус Куня пусна към Алваро Мората, който се озова очи в очи с вратаря и с прехвърлящ удар се разписа за 2:0 в полза на гостите, с което оформи и крайния резултат.