Левандовски и Барса преклониха глава в Мюнхен

Байерн отново наказа каталунците, този път само с 2:0

Спорт
11:21 - 14 Септември 2022
1693
Левандовски и Барса преклониха глава в Мюнхен

Байерн Мюнхен спечели с 2:0 срещу Барселона мача от група „С“ на Шампионска лига. Баварците нанесоха своя удар в началото на второто полувреме с голове на Люка Ернандес и Лерой Сане.

По този начин Байерн записа девета победа в последните 12 мача срещу „блаугранас“. Каталунците играха изключително високомерно в офанзивен план и пропуснаха много чисти положения пред вратата на Мануел Нойер особено през първото полувреме.

Само Роберт Левандовски през първите 45 минути направи три страхотни пропуска пред вратата на своя бивш съотборник.

Барселона направи много сериозен пропуск в 9-ата минута, когато Гави подаде към Педри, който финтира Бенжамен Павар и бе на отлична позиция в наказателното поле на Байерн, но ударът му бе отразен от Мануел Нойер. След това последва центриране в наказателното поле на домакините, но топката дойде висока за Роберт Левандовски, който не успя да я натисне и я прати високо над напречната греда на вратата на Нойер.

Роберт Левандовски направи много голям пропуск в 17-ата минута. Гави подаде топката към Левандовски, който остана сам очи в очи срещу Мануел Нойер, но стреля много неточно, над напречната греда в аут.

Левандовски направи нов много голям пропуск в 20-ата минута. След центриране на Маркос Алонсо в наказателното поле на Байерн, Левандовски стреля с глава от много добра позиция, но право в Нойер, който спаси. Последва удар на Рафиня, но над напречната греда на вратата на Нойер.

Бенжамен Павар получи контузия и бе сменен в 21-ата минута от Нусаир Мазрауи.

Рафиня отправи опасен удар в 26-ата минута, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Мануел Нойер.

Байерн организира добра атака в 27-ата минута, когато Мусиала подаде към Мазрауи, който стреля, но право в Тер Стеген, който спаси.

Барселона можеше да организира много опасна контраатака в 29-ата минута, но Левандовски не успя да намери Рафиня, който излизаше сам срещу Мануел Нойер, Алфонсо Дейвис се намеси решаващо и пресече подаването към бразилеца.

Байерн създаде напрежение пред вратата на Марк-Андре тер Стеген в 30-ата минута. Лерой Сане направи добър пробив, след което подаде към Марсел Забицер, който стреля от границата на наказателното поле на Барселона, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Тер Стеген.

Роберт Левандовски направи нов много голям пропуск в 43-ата минута. Той получи хубав пас в наказателното поле на Байерн, но се забави със завършващия удар и той бе блокиран от Мазрауи.

Минута по-късно Усман Дембеле направи сериозен пробив по десния фланг, след което падна в наказателното поле на Байерн след съприкосновение със съперников футболист, но Дани Макели подмина ситуацията, а ВАР не се намеси.

Второто полувреме започна веднага с положение пред вратата на Мануел Нойер. Педри подаде към Рафиня, който отправи диагонален удар от дъгата на наказателното поле на Байерн, но топката премина встрани от левия страничен стълб на вратата на Нойер.

Леон Горецка отправи много тежък удар от разстояние в 50-ата минута, но Тер Стеген се намеси и изби в корнер.

Байерн Мюнхен поведе с 1:0 в 50-ата минута, когато Йосуа Кимих центрира от корнер в наказателното поле на Барселона, където Люка Ернандес бе оставен непокрит и с глава отблизо вкара топката във вратата на Марк-Андре тер Стеген.

Байерн Мюнхен удвои своята преднина срещу Барселона в 54-ата минута. Мусиала подаде към Лерой Сане, който проби през центъра, навлезе сам срещу Тер Стеген и пусна топката покрай него за 2:0.

Мусиала направи сериозен пробив в 61-ата минута, след което стреля от границата на наказателното поле на Барселона, но встрани от левия страничен стълб на вратата на Тер Стеген.

Барселона направи изключително голям пропуск в 63-ата минута, когато Роберт Левандовски направи двойно подаване с Педри, който бе изведен сам срещу Мануел Нойер. Педри преодоля и Нойер, но топката срещна десния страничен стълб на вратата на Байерн.

В първата минута на добавеното време на мача Ансу Фати стреля от разстояние, но неточно над напречната греда в аут.

С тази победа Байерн събра актив от 6 точки, докато Барселона остава с 3, колкото има и Интер, а Виктория Пилзен е с 0.

В следващите мачове на 4 октомври Байерн е домакин на Виктория Пилзен, а Барселона гостува на Интер.