Левандовски измъкна Байерн срещу Волфсбург

Шалке затъна още повече след загуба от Фрайбург

Спорт
11:27 - 17 Декември 2020
1929
Левандовски измъкна Байерн срещу Волфсбург

Два гола на Роберт Левандовски спасиха Байерн Мюнхен от загуба в двубоя срещу Волфсбург. Двубоят завърши с успех с 2:1 за баварците, които губеха в резутата до края на първото полувреме. Полякът обаче вкара дежурните си попадения за германския хегемон и донесе трите точки на тима на Ханзи Флик.

Домакините започнаха по-добре мача, като поведоха още в 5-ата минута. След грешка в наказателното поле топката достигна до Максимилиан Филип, който с акробатичен удар прати топката в мрежата на Нойер. В средата на първото полувреме баварците пропуснаха две много добри положения, като с пропуски се отличиха Роберт Левандовски и Серж Ганбри. В самия край на частта Байерн стигна до изравнително попадение. Кингсли Коман центрира много опасно на втора греда, където Левандовски с глава се разписа. Това бе негов 250-ти гол в общо 331 мача в Бундеслигата.

Веднага след почивката Байерн стигна до пълен обрат. Левандовски вкара след много добър индивидуален пробив. Голът бе под номер 15 за него от началото на сеона. В следващите минути баварците продължиха да натискат съперника си, но така и не успяха да стигнат до попадение. В следващите минути домакините продължиха с натиска си, но така и не успяха да вкарат трети гол. Волфсбург от своя страна разчиташе повече на контраатаки и рядко поглеждаше към вратата на Нойер.

В заключителните моменти на срещата "вълците" създадоха няколко положения за гол, но така и не успяха да се възползват от тях. В 85-ата минута гостите бяха много близо до попадение, но ударът на Бялек бе отразен по блестящ начин от Нойер. Секунди по-късно отново вратаря на Байерн спаси тима си от гол.

Благодарение на трите точки Байерн събра 27 и заема второ място в класирането - на една от лидера Байер Леверкузен. Волфсбург пък са пети с 21 точки.

Фрайбург задълбочи кризата в Шалке. Тимът спечели с 2:0 гостуването си в Гелзенкирхен в 12-ия кръг от Бундеслигата. Унгарецът Роланд Салай се превърна в герой за Фрайбург с двете си попадение през втората част.

През първото полувреме гостите бяха по-активни. Те претендираха за дузпа в 27-ата минута. Реферът Свен Яблонски не можа да реши веднага. Той се опря до системата ВАР и след това не уважи претенциите на гостите за игра с ръка на Салиф Сане.

Логичното се случи след почивката. Джонатан Шмид показа брилятна техника и подаде към Роналд Салай, който реализира хладнокръвно в 50-ата минута.

Насим Босежур можеше да изравни за Шалке в 54-ата минута, но той не успя да нанесе хубав удар от близко разстояние.

В 68-та минута Фрайбург сложи точка на спора. Салай получи прекрасен пас от Грифо и много умело вкара втори гол за гостите.

В класирането Фрайбурж вече има 14 точки на десето място. Шалке остава на дъното с едва 4.

Бундеслига, 12-ти кръг

Арминия - Аугсбург 0:1

Кьолн - Байер Л 0:4

Хофенхайм - РБ Лайпциг 0:1