Левандовски прогнозира: Германия на полуфинал

Нататък всичко е възможно, сподели полският национал

Футбол
17:58 - 15 Ноември 2022
1928
Левандовски прогнозира: Германия на полуфинал

Германия може да стигне до полуфиналите на Световното първенство по футбол, а тогава всичко ще бъде възможно, категоричен е полският национал Роберт Левандовски.

Той прекара 12 години от професионалната си кариера в местния футболен шампионат с отборите на Борусия (Дортмунд) и Байерн (Мюнхен), преди да премине в редиците на испанския Барселона през лятото.

Левандовски смята, че четирикратните носители на световната купа не бива да бъдат подценявани.

"Германия има добра смес от опитни и млади футболисти. Напоследък националният отбор е в добра форма и определено може да стигне до полуфиналите, а след това всичко е възможно.

Германия отново ще бъде от най-опасните отбори на турнира", каза 34-годишният нападател в интервю за списание "Кикер".

Левандовски спечели требъл с Байерн през 2020 под ръководството на Ханзи Флик, който в последствие пое националния отбор.

"Той е много добър треньор и с него Германия може да стигне далеч в турнира", добави полякът.

Левандовски е по-резервиран в очакванията си за собствения му отбор. Поляците са в група с Аржентина, Мексико и Саудитска Арабия.

"Всеки мач ще бъде труден, тъй като футболистите в момента са в най-добрата си форма. Всички ще се хвърлят здраво и ще рискуват, тъй като между първия и последния мач в груповата фаза няма много време", завърши нападателят на Барселона.