Левскари се трепаха с поляци и холандци насред Братислава (видео и снимки)

По света
00:38 - 11 Юли 2019
11642
Левскари се трепаха с поляци и холандци насред Братислава (видео и снимки)

Страховити батални сцени с участието на фенове на Левски блокираха Братислава. Група сини ултраси се сбиха с привърженици на холандския Аякс и полския Краковия (Краков) насред центъра на словашката столица. Размириците идват в навечерието на мача на Левски с Ружомберок от първия предварителен кръг на Лига Европа, на който се очаква агитка от около 500 български запалянковци. От кадри в словашки издания се вижда как хулиганите се налагат по главите с маси и столове.  

Центърът на Братислава е блокиран от полицейски патрули

Побоищата са се случили в сряда вечерта около 21 часа наше време. Как точно сините са се награбили с холандците и поляците насред Братислава все още се изяснява. Феновете на Краковия са се озовали в словашката столица на път за Дунайска стреда, където техният отбор също има двубой от Лига Европа. За тези от Аякс не се знае какво правят в Словакия, но най-вероятно са тръгнали с поляците по приятелска линия. 

Един от запалянковците на Левски, пристигнали по-късно в Братислава, съобщи пред Lupa.bg, че около полунощ в града е било като във военно положение. Централната част, включваща стария град, е затворена и гъмжи от ченгета. От кадрите се виждат изпотрошени маси и столове на заведенията по улица „Вентурска”. Предполага се, че поне стотина души са били замесени във вандалщината. Нашият източник разказа, че след полицейската намеса е имало десетки фенове по очи, закопчани от униформените. Точната бройка на арестуваните все още не ясна, но има и от двете страни. По непотвърдена информация има и ранени. 

Хората са на крак след баталните сцени

Тази вечер Левски гостува на в Ружомберок в първия си мач от Лига Европа, но по-голямата част от агитката на сините отседна в Братислава в деня преди мача, като днес ще пътува още около 250 км до мястото на мача.

Това е пореден инцидент с левскарите по европейски мачове. В момента клубът е наказан за два домакински мача без публика. Санкцията дойде на мача с Вадуц от миналия сезон за безредици по трибуните, хвърлени предмети и расистки скандирания. Преди това сините бяха на мушката на УЕФА покрай мачовете с босненския ФК Сараево, на който издигнаха обиден транспарант със сръбските главорези Аркан и Ратко Младич.