Левскарите изригнаха срещу МОЧА: Той е унизителен за България!

Агитката изрази гневната си позиция, въпреки че преди години техните любимци се снимаха пред паметника в центъра на София

Новини
22:00 - 09 Март 2023
6890
Левскарите изригнаха срещу МОЧА: Той е унизителен за България!

Феновете на Левски също се включиха в полемиката около паметника на Съветската армия в центъра на София. Синята агитка, и по-специално Националният клуб на привържениците, осъди закъснялото решение да бъде демонтиран паметникът, който се издига в Княжевската градинка.

Според тях това действие на СОС е трябвало да се случи много по-рано, защото още през 1993 година е проведено такова гласуване.

"Ако бяхме мнителни, бихме си помислили, че има връзка с поредната предизборна кампания. Като организация със силно изразени патриотични и следователно антикомунистически възгледи, смятаме, че премахването на унизителния за България паметник, е не просто наложително, а крайно закъсняло!", написаха привържениците.

Разбира се, имаше и ответна реакция, като на сините фенове им беше напомнено как техните любимци преди години са се снимали гордо пред паметника на Съветската армия, позирайки със спечелената едноименна купа. А също така и за прословутия бюст на Сталин, който футболисти и ръководители са занесли на връх Мусала по случай 70-годишнината на Йосиф Висарионович.