Левскарите: Сега имаме най-малко основание за протест или бунт!

Нима голямата криза не стана по времето на управлението на БФС от една наша легенда?, пита Никола Петров

Спорт
17:14 - 14 Януари 2022
2985
Левскарите: Сега имаме най-малко основание за протест или бунт!

Левскарската общност се обадени под една кауза - тази за благото на сините. Едни започнаха да роптаят срещу новия спортен министър - Радостин Василев, а други срещу Наско Сираков и жена му Илиана Раева за действията им.

Никола Петров публикува своето мнение в gerena.bg, като болшинството коментари са положителни и споделят неговата позиция.

Ето какво написа Петров:

"На какво основание са сегашните искания за протест и бунт от наша страна? Изглежда изключително лицемерно! Къде бяхме, когато ни съсипваха Тонев и Русев? Къде бяхме, когато взеха бизнеса и изгониха Божков, а бяхме тръгнали нагоре и той инвестираше в инфраструктура, намаляха задължения и се работеше по план? Къде бяхме, когато „болен“ левскар съсипваше не само Левски, но и България?

Сега сме възмутени, че едни ще си правят стадион и човек, работил при тях, е министър и им помага! Че не е ли от близо 20 години президент на БФС една легенда на Левски, чието семейство е изкарало живота си на Герена? И какво от това? Не е ли по негово време допускането на най-голямата криза в Левски? Не е ли по негово време най-голямата измама във футбола ни с преместването на един провинциален отбор в центъра на София и предоставянето му на спортни съоръжения? Къде бяхме тогава и не протестирахме?

Ще Ви кажа – седим и се присмиваме, подиграваме във Фейсбук… или пък се караме помежду си! А сега сме се вдигнали, че и цяло правителство ще сваляме, защото един министър, отявлен фен на измислен отбор, им помага да си построят нов стадион, след като си имат всичко изготвено и се опитват от години да го направят! Голяма драма е сега, че може да им приспаднат от задълженията 3-4 милиона! Ами, когато ни завлякоха с 30-40 милиона същите?

Мрънкахме само във Фейсбук... Иначе легенда на Левски може да се подиграва с Левски и с футбола, но ние си го подкрепяме, щото си е бил наш! Кел файда! Ами построените стадиони и дадените милиони от държавата на Лудогорец, Арда, майните и куп други селски тимчета??? Пак си мълчим! Сега имаме най-малко основание за негодувание! Нека новото правителство и министри да ни откажат на нас помощ, да ни попречат да се развиваме, пък тогава да скачаме, иначе всичко друго е лицемерие в момента и къса памет! Да, ние сме фактор и сме много. Успяхме въпреки всичко и всички да си спасим клуба, но ако се бяхме вдигнали поне веднъж в последните над 10 години, за да защитим Левски или българския футбол, можеше и някои неща да са различни… Да, нека защитаваме клуба, когато публично го нападат или се подиграват. Ние все пак сме хора, следващи определен морал и ценности, които са чужди на много други.

Но в момента нямаме моралното право да негодуваме, че едни си искат нещо законно и законно им помагат (засега) да си го постигнат. Нека и ние изготвим бизнес план, проект и също си поискаме, пък да видим как ще се отнесат с нас! Типично по български все гледаме в чуждата паница, докато с черпаци се граби от нашата. Само ЛЕВСКИ и нека най-накрая отсега нататък да бъдем като юмрук, но само срещу неправдата, без значение срещу нас кой стои!"