Левски би Ботев 3:1 в памет на Шпайдела и ЧРД на Васил Божков

Спорт
20:35 - 29 Юли 2019
3797
Левски би Ботев 3:1 в памет на Шпайдела и ЧРД на Васил Божков

Левски спечели домакинството си на Ботев Пловдив с 3:1 в тъжен за „сините“ привърженици понеделник. Часове по-рано стана ясно, че на 84-годишна възраст е починал легендарния треньор Васил Методиев – Шпайдела, донесъл куп трофеи на столичния гранд.

Двубоят на „Георги Аспарухов“ започна с едноминутно мълчание в памет на легендарния Шпайдела, а след мача играчите на „сините“ посветиха успеха в памет на Методиев. Победата на Левски послужи и за подарък – собственика на „сините“ Васил Божков празнува днес своя 63-и рожден ден. Двубоят на „Герена“, играл се пред около 5 000 зрители, бе приятен за гледане – и Левски, и Ботев, играха открито и пред двете врати имаше множество ситуации.

Играчите на Левски и Ботев и 5-те хиляди зрители на "Георги Аспарухов" почетоха с минута мълчание паметта на Васил Методиев - Шпайдела, който издъхна по-рано днес на 84-годишна възраст

Мачът започна вихрено, като още в 1-ва минута Ботев претендира за дузпа, след като играч на пловдивчани бе съборен при единоборство в наказателното поле след корнер на Тодор Неделев. Малко по-късно гостите организираха опасна атака, оставила съмнения за засада, при която Тайлон стреля от опасна позиция в ръцете на Миятович.

Левски отвърна с опасен изстрел с глава, минал над вратата на Станислав Иванов в 7-а минута. Две минути по-късно обаче Давиде Мариани откри резултата – 1:0 за Левски! В следващите 20 минути последваха няколко опасни атаки на „сините“, но удари на Пауло Виктор, Мартин Райнов и Давиде Мариани бяха блокирани. От своя страна Ботев имаше шанс да изравни в 30-ата минута, но ударът на Кристиян Добрев бе блокиран от бранител на Левски.

В последните минути на първото полувреме Ботев организира две опасни атаки чрез Неделев и Балтанов, а в самия край на мача съумя да изравни. Кардосо стеля от границата на наказателното поле, топката тупна пред Миятович и се озова зад него в мрежата – 1:1!

Малко след старта на второто полувреме Левски пак излезе напред след брилянтно изпълнен пряк свободен удар на Давиде Мариани в 50-ата минута. Швейцарецът елегантно прехвърли стената и топката се оплете в десния ъгъл зад вратаря Аргилашки – 2:1 за Левски!

Левскарите се поздравяват след втория гол на Мариани. Снимки: sportal.bg

Второто попадение на Давиде Мариани даде импулс на Левски и те наложиха инициатива, но само в разстояние на 4 минути Станислав Иванов пропусна от две изгодни позиции да убие интригата. В 73-ата минута пък топовен шут на Станислав Костов разтресе гредата на Ботев.

В 79-ата минута мачът приключи, след като комбинация между Станислав Костов и Иван Горанов изведе последния на изгодна позиция. Горанов мушна топката под плонжа на Аргилашки – 3:1 за Левски!