Левски бил предлаган и на милионерите Иван Савидис и Джиджи Бекали

Спорт
14:57 - 12 Юни 2021
2057
Левски бил предлаган и на милионерите Иван Савидис и Джиджи Бекали

Румънското издание Sport.ro твърди, че Левски е бил предложен без пари на няколко милионери и милиардери от Балканите. Две от имената са на собственика на ФКСБ Джиджи Бекали и на Иван Савидис - благодетел на гръцкия ПАОК.

Заглавието на новината е: “Ексклузивно: Джиджи Бекали можеше да получи безплатно огромен български клуб! Братовчед му е близък приятел на бившия собственик”.

В информацията, позоваваща се на български източници, се твърди, че предложението към двамата е отправено чрез посредници.

Джиджи Бекали и Иван Савидис обаче отказали офертата. И двамата богаташи са добри приятели на бившия собственик на сините Васил Божков.

Официалното богатство на Джиджи Бекали, собственик на Стяуа, се изчислява на 350-400 милиона евро. Бившият шеф на Румънската футболна лига Думитру Драгомир обаче твърди, че всъщност то е в размер на повече от 2 милиарда.

Майката на Бекали – Александрина, е родена в България. През 2011 г. имаше информации, че неговите братовчеди Виктор и Джовани (Йоан) искат да купят 51% от акциите на ЦСКА за 6 милиона евро. Джовани също е близък приятел на Васил Божков и дори помагаше за трансфери на Левски.

Иван Савидис е собственик на гръцкия ПАОК, а богатството му е оценено на 1,4 милиарда евро.