Левски договори уругваец, преговаря с Виктория Пилзен за Рикардиньо

Спорт
13:08 - 29 Януари 2024
2331
Левски договори уругваец, преговаря с Виктория Пилзен за Рикардиньо

Левски е постигнал уговорка за привличането на уругвайския защитник Хоакин Фернандес Пертусо, информира журналистът Родриго Васкес.

Футболистът ще пристигне на „Георги Аспарухов“ като свободен агент. Той може да играе като централен защитник и ляв бек.

Договорът на 25-годишния уругваец ще е за година и половина с опция за удължаване с още един сезон. Пертусо е висок 1.84 м със силен ляв крак.

Родом е от Уругвай, но добрата новина за Левски, ако трансферът бъде финализиран е, че има италиански паспорт. Юноша е на Дефенсор Спортинг и местния Ривър Плейт.

През 2020-а година преминава в Хееренвеен. В Нидерландия обаче така и не успява да се наложи и е пращан под наем в Монтевидео Сити Торке и Атенас. В началото на 2023-а година става част от Бостън Ривър, като е трансфериран като свободен агент. За последно играе в Атенас. Пертусо има три мача за младежкия национален отбор на Уругвай до 20 години.

Преговорите между Левски и Виктория Пилзен за Рикардиньо продължават. Чехите са влезли в контакт лично със собственика на сините Наско Сираков и са предложили 600 000 евро за бразилското острие, пише "Блиц".

Босът на столичани обаче иска 1 милион от европейската валута за правата на 22-годишния нападател.

Двете страни се надяват да стигнат до консенсус в най-скоро време, след като сините имат нужда от свежи средства, а Виктория от нападател.

От началото на сезона Рикардиньо изигра 25 мача във всички турнири, в които вкара седем гола. В момента чешкият тим е на подготовка в Испания, а подновява сезона на 10 февруари срещу Млада Болеслав.