Левски е любимата жертва на Стойчо Младенов, а 26-ти - дата за успехи

Наставникът на ЦСКА не е побеждавал никой друг отбор толкова пъти като треньор

Спорт
16:30 - 27 Септември 2021
1623
Левски е любимата жертва на Стойчо Младенов, а 26-ти - дата за успехи

Стойчо Младенов вчера направи два месеца начело на ЦСКА след поредното си завръщане в клуба като треньор. Той беше назначен на 26 юли.

26-о число на месеца се превръща в много щастливо за Екзекутора на Ливърпул и Левски. Първо беше назначен на 26-и, след което на 26-и август "червените" стигнаха до паметния успех с 3:0 над Виктория (Пилзен), който прати отбора в групите на турнира Лига на конференциите.

Сега, отново на 26-и Младенов стигна до осмата си поредна победа с ЦСКА над Левски за първенство и общо 10 в неговата кариера като треньор. Стойчо не е побеждавал друг отбор повече пъти. Левски е любимата му жертва.

С него начело ЦСКА отстрани в Европа Лиепая, Осиек и Виктория. У нас отстрани Хебър за Купата на България, а в първенството победи Пирин, Черно море и Ботев във Враца.

Червените не успяха да стигнат до успеха само срещу Славия у нас - 1:1 на "Армията". ЦСКА продължава да е единственият отбор в елита през загуба през този сезон. Стойчо Младенов постигна много за първите си два месеца в ЦСКА.

В същото време 26-и е доста тъжен за Левски. "Сините" загубиха от "червените" точно на датата, на която записаха може би най-срамното си петно в Европа. Преди 32 години на 26-и е загубата с 3:4 от белгийския Антверпен на 1/32-финален мач за Купата на УЕФА. Тогава Левски води с 3:1 до 89-ата минута след голове на Георги Славчев, Георги Донков и Петър Михтарски.

"Сините" вече мислят за следващия си съперник в турнира. Домакините обаче са на друго мнение и вкарват цели три гола в добавеното време. На другия ден много европейски медии наричат Левски "евроидиоти". Първата среща в София завършва 0:0.