Левски е любимото "жертвено агне" на Каранга, бразилецът гледа към два рекорда

Нападателят, който се завърна в ЦСКА, е играл два мача под ръководството на Ел Маестро

Спорт
17:59 - 17 Януари 2024
2261
Левски е любимото "жертвено агне" на Каранга, бразилецът гледа към два рекорда

31-42-14! Такава е внушителната статистика на Фернандо Каранга като футболист на ЦСКА. Бразилецът вкара 31 гола в първия си престой при "червените". Реализира ги в едва 42 мача и срещу 14 различни съперници на 31-кратните шампиони.

Любимата жертва на Каранга е сегашният лидер в класирането Черно море. Той отбеляза 4 пъти във вратата на варненци, колкото и в тази на Берое.

По три пъти Фернандо се разписа срещу големия съперник на ЦСКА - Левски, срещу пролвдивския Ботев, Етър, Дунав и Верея.

Машината за голове наказа два пъти Лудогорец и по веднъж Локомотив (Пловдив), Славия, Пирин, Ботев (Враца), Септември (София) и Витоша.

С отлично пласиране, дори и на 32 години, Фернандо Каранга едва ли е забравил как се вкарват голове. Очакванията на феновете със сигурност са и през пролетта бразилецът да се вихри по телените и да бележи.

ГОЛОВЕТЕ НА КАРАНГА ЗА ЦСКА:

4 - срещу Черно море и Берое

3 - срещу Левски, Ботев (Пловдив), Етър, Дунав, Верея

2 - срещу Лудогорец

1 - срещу Локомотив (Пловдив), Славия, Пирин, Ботев (Враца), Септември (София), Витоша.

Бразилецът гледа към два рекорда, които да запишат името му в богатата история на най-успешния български футболен клуб.

Голмайстор №1 на ЦСКА от чужденците в момента е Али Соу. Гамбиецът реализира 46 попадения. Ако Каранга вкарва с лекота, както преди години, нищо чудно да задмине Соу. В момента ги делят 15 гола.

Каранга е чужденецът на ЦСКА с най-много голове срещу големия съперник Левски. Той има три и дели първото място с Тиаго Родригес. Ако се разпише още само веднъж във вратата на "сините", ще стане едноличен лидер по този показател.

Фернандо Каранга и треньорът Нестор ел Маестро вече са работили за кратко заедно по време на първите си периоди на стадион "Българска армия". Те се засякоха след назначението на сръбския специалист през лятото на 2018 година и малко преди продажбата на бразилеца в Китай.

При идването на Нестор нападателят вече искаше да си уреди трансфер и дори закъсня за старта на подготовката. Той се присъедини към нея едва по време на лагера в Австрия, като все пак изигра две контроли под ръководството на младия специалист - разписа се и пропусна дузпа при 3:3 срещу Брьондби и участва в официалното представяне за новия сезон срещу Царско село (1:1). Само три дни по-късно обаче бе продаден на китайския Хенан.

За заместници на Каранга пък бяха привлечени сънародниците му Мауридес и Евандро.