Левски и ЦСКА не се победиха в кърваво дерби (галерия)

Люта битка, разбит нос и два червени картона при 0:0 между "сини" и "червени"

У нас
16:42 - 15 Февруари 2020
7866
Левски и ЦСКА не се победиха в кърваво дерби (галерия)

При люта битка, с кръв и два червени картона, но без голове завърши интригуващото дерби между Левски и ЦСКА. Въпреки нулевото равенство върлите врагове на българския футбол изиграха силен мач, с интересни моменти и пред двете врати. Тежките сблъсъци пък доведоха до кървав инцидент - още в началото на напечения двубой халфът на "сините" Мартин Райнов напусна терена с разбит нос. Левски имаше по-добрите възможности през първата част, докато ЦСКА се развихри след почивката, но до попадения така и не се стигна. "Сините" доиграха последните 15 минути в намален състав, след като защитникът Нуно Рейш бе изгонен с втори жълт картон. С последния съдийски сигнал пък ядосаният капитан на ЦСКА Петър Занев си изпроси втори жълт картон.

Това бе най-посетеното дерби в последно време, като на стадион "Васил Левски" имаше над 25 000 запалянковци. Повече бяха "сините", предвид символичното домакинство, както и акцията на левскарите да помагат финансово на клуба заради драмата около собственика Васил Божков.

Напук на очаквания, че двата отбора ще играят затворено и ще се дебнат за грешки, дербито започна вихрено с по-нападателен футбол. Първата опасност дойде пред вратата на червените. В 5-ата минута след центриране от корнер топката стигна до защитника на Левски Ейолфсон, който от няколко метра стреля с глава над вратата. ЦСКА отговори светкавично със силна контраатака, завършила с диагонален удар на Евандро покрай лявата греда на Миятович.

Секунди по-късно сините получиха тежък удар, след като Мартин Райнов бе ударен лошо в лицето при сблъсък с противник и трябваше да бъде принудително заменен от Симеон Славчев. По-късно се разбра, че халфът е откаран с линейка в болница със съмнения за счупен нос.

Окървавеният Мартин Райнов бе откаран с линейка в болница                СНИМКИ: LAP.BG

След първия четвърт час двата отбора продължиха с високото темпо и стремеж към атака. "Сините" на два пъти създадоха суматоха пред червената врата след статични положения, а далечен удар на Горанов профуча над вратата. Към средата на полувремето играта се изостри и захвърчаха искри. Това доведе до два жълти картона на Малинов и Антов от ЦСКА, докато на пейката треньорът Крушчич бе предупреден, а помощникът му Добри Митов изгонен от съдията Кабаков заради протести.

След като страстите понамаляха, последва нов удар на Славчев пред наказателното поле, който обаче не намери добре топката и тя премина над вратата. В 32-ата минута се стигна и до първо спорно положение в мача. Центриране отляво срещна ръката на Живко Миланов и червените претендираха за дузпа, но Кабаков остави играта да продължи. От повторенията се видя, че ръката на Миланов не бе плътно до тялото и имаше основание за съдията да покаже бялата точка.

Дербито предложи доста сблъсъци на терена

След това гол на Али Соу правилно не бе зачетен заради засада. Новото попълнение на ЦСКА Стефано Белтраме също се пробва с удар от далеч, но не намери целта. Малко преди края полувремето Левски стигна до най-доброто си положение за гол. Паулиньо нахлу отляво в наказателното поле, финтира Бикел и стреля по диагонала, но топката профуча над напречната греда.

Малко преди края полувремето Левски стигна до най-доброто си положение за гол. Паулиньо нахлу отляво в наказателното поле, финтира Бикел и стреля по диагонала, но топката профуча над напречната греда.

След почивката ЦСКА едва не шокира сините с гол от съблекалнята. Коварен фалцов удар на Евандро удари лявата греда на Миятович, който се оказа неподготвен и не успя да реагира, но извади късмет. Малко след това Белtраме се възползва от груба грешка на левскарите и се озова сам срещу вратаря, но този път Миятович се намеси отлично и предотврати попадение. Устремът на червените продължи в следващите минути, синята защита удържа фронта.

Али Соу от ЦСКА в борба за топката със защитника на сините Нуно Рейш

От другата страна Тиам опита да изненада Бусато с удар от 30 метра, но бразилският страж изби в корнер. Малко след това Паулиньо пропиля добра възможност от границата на наказателното поле с калпав шут над вратата. В 66-ата минута капитанът на Левски Живко Миланов изпълни отличен пряк свободен удар, но Бусато внимаваше и отново изби топката под гредата.

Импулсът в играта на Левски обаче секна заради втори жълт картон на Нуно Рейш. В последните 15 минути сините трябваше да борят съперника с човек по-малко и това принуди отбора да пази резултата. ЦСКА опита натиск докрая в търсене на победен гол, но така и не успя да отбележи. При последния съдийски сигнал топката бе владение на ЦСКА, а това ядоса капитана Петър Занев, който иронично ръкопляска на рефера Кабаков и това му донесе втори жълт картон. Така двата отбора разделиха по точка - преди оставащите мачове от кръга - Левски остава на второ място с 44 т., а ЦСКА е четвърти с 40 т.

ЛЕВСКИ - ЦСКА 0:0

Левски: Миятович, Миланов, Ейолфсон, Рейш, Горанов, Тиам, Райнов, Нашименто, Паулиньо, Мазурек, Ст. Иванов
Треньор: Петър Хубчев

ЦСКА: Бусато, Бикел, Антов, Занев, Мазику, Малинов, Пинто, Белтраме, Джеси, Евандро, Соу
Треньор: Милош Крушчич

Стадион: “Васил Левски”, София
Съдия: Георги Кабаков

Вижте най-интересните моменти в галерията от снимки на Lap.bg.