Левски и Лудогорец със загуби в Турция

Спорт
17:59 - 30 Януари 2024
2429
Левски и Лудогорец със загуби в Турция

Левски допусна поражение с 0:3 от Баник Острава в петата си контрола по време на зимния подготвителен лагер в Белек, Турция. Чехите отбелязаха и трите си попадения през първото полувреме, като при последното останаха сериозни съмнения за засада.

На трибуните за първи път по време на подготовката бяха мажоритарният собственик Наско Сираков и изпълнителният директор Даниел Боримиров. Те бяха в компанията на съпругите си Илиана Раева и Афродита Боримирова.

Баник Острава поведе в 21-вата минута с гол на Ири Клима след грешка на Келиан ван дер Каап на границата на наказателното поле. Клима покачи на 2:0 в 28-ата минута след добра контраатака. В края на първата част Филип Кубала покачи на 3:0, оползотворявайки асистенция на Клима, който изглеждаше в нередовна позиция.

За Левски това бе четвърто поражение в пет мача на турска земя, като в предходния си двубоя „сините“ победиха Тузла Сити с 2:0. За възпитаниците на Николай Костов предстоят 4 контроли преди подновяването на шампионата – срещу Динамо Киев, Шахтьор Донецк U19, Кайсар и Рига.

Лудогорец допусна първа загуба на турска земя. “Орлите” допуснаха поражение с 1:3 от чешкия Теплице, въпреки че поведоха в резултата в 14-ата минута след гол на Руан Круз.

Теплице изравни още през първата част, а в самото начало на втората, чехите отбелязаха две бързи попадения, с които направиха пълен обрат.

Лудогорец можеше да върне интригата в срещата в 66-ата минута, след като разградчани получиха дузпа. Зад топката застана Круз, но изпълнението му не бе добро и вратарят на Теплице спаси.

В първите си две срещи на турска земя "орлите" записаха две победи, в които отбелязаха общо шест гола - 3:0 срещу Олимпия Любляна и 3:1 срещу Ракув.