Левски изгони вратар срещу 42 000 евро

Мартин Полачек скъса договора си със сините по взаимно съгласие

У нас
15:09 - 18 Март 2019
5066
Левски изгони вратар срещу 42 000 евро

Левски официално се раздели с вратаря Мартин Полачек, обявиха от клуба. След около два месеца пазарлъци сините успяха да разтрогнат договора на словашкия страж по взаимно съгласие.

По информация на Lupa.bg Полачек се е навил да си стегне багажа срещу три изплатени заплати накуп, въпреки че първоначално настоявал за всичките пари, които би получил по контракта си до края на годината. Вратарят вземаше по 14 000 евро на месец, което означава, че разводът струва на Левски общо 42 000 евро.

Полачек дойде на Герена през миналото лято, но изпадна в немилост на Герена заради няколко гафа, като голямата му издънка бе при загубата в есенното дербито от Лудогорец с 1:2 в Разград, когато подари топката за първия гол на Джоди Лукоки.

След идването си тази зима треньорът Георги Дерменджиев обявил, че няма да разчита повече на словака, а новите шефове, начело с Павел Колев, са преценили, че няма как да държат на пейката футболист с толкова голяма заплата и раздялата станала неизбежна.

Наскоро Полачек пък се оплака пред медиите в родината си, че треньорският щаб е чакал само да направи някоя грешка, за да му посочат вратата.

По-рано от Герена си замина друг вратар – Божидар Митрев, който продължи кариерата си в Румъния. Така в момента Левски разполага на вратата само с един опитен страж в лицето на Николай Михайлов, както и с двамата юноши Николай Кръстев (22 г.) и Петър Иванов (19).

Снимка: Lap.bg