Левски извади нож на умрялото куче Монтана

"Сините" печелят за сефте от 2 декември

Актуални новини
19:40 - 14 Февруари 2021
1939
Левски извади нож на умрялото куче Монтана

Левски стартира пролетния дял от шампионата с успех с 2:0 над Монтана на своя „Георги Аспарухов”. Така "сините" прекъснаха серия от четири мача без победа и се изкачиха с една позиция във временното класиране.

Резултатът в мача бе открит в 14-ата минута с първия точен удар в мача. След добра контраатака за домакините Мартин Райнов открадна топката и веднага комбинира с Найджъл Робърта. Той от своя страна намери Здравко Димитров отляво. Фланговият футболист напредна в наказателното поле, финтира играч на Монтана и с премерен удар прати коженото кълбо покрай Благой Макенджиев.

Веднага след гола Монтана опита да отговори и бе много близо до изравняването. След удар към вратата на Левски, топката рикошира във футболист в синьо и се насочи към непокрития Билал Бари, който обаче бе изпреварен от Микулич.

Второто полувреме започна отлично за домакините, които успяха да удвоят преднината си само пет минути след подновяването на играта. Робърта проби много добре отдясно,  но след опит да центрира топката рикошира и отново се върна при него. Последва пас към Даске, който от своя страна комбинира със Стивън Петков и последният разстреля Благой Макенджиев.

След второто попадение в мача, футболистите на Славиша Стоянович изцяло взеха инициативата в мача и започнаха да диктуват темпото в двубоя. От своя страна гостите се прибраха и рядко поглеждаха по-сериозно към вратата на противника.