Левски подписа с Бала и входира искане за строеж

Спорт
11:11 - 01 Март 2024
929
Левски подписа с Бала и входира искане за строеж

Левски направи поредна стъпка, свързана с реновирането на стадион „Георги Аспарухов“. „Сините“ съобщиха, че са внесли заявление за стартиране на процедура по учредяване на безвъзмездно право на строеж на стадион.

Това заявление е свързано с желанието на Левски да придобие всички права да инвестира и управлява съоръжението за дълъг период от време.

Ето какво написаха „сините“:

Скъпи левскари,

На 29.02.2024г (четвъртък),  чрез целево създаденото проектно дружество „Стадион Георги Аспарухов“ ЕАД, ПФК Левски АД  внесе официално до Областна администрация София и Министерство на младежта и спорта, заявление за стартиране на процедура по учредяване на безвъзмездно право на строеж на стадион „Георги Аспарухов“.

В изпълнение на изискванията на Закона, на вниманието на отговорните институции, бе предоставена инвестиционна програма, съпътстваща искането на ПФК Левски за придобиване на всички права да инвестира и управлява стадиона дългосрочно.

Вярваме, че екипът ни направи първата и най-важна стъпка по пътя към изграждането на нов дом на нашия любим клуб. Мотивация и отговорност е да следваме верния път заедно – всички ние, в името на ЛЕВСКИ.

Левски подписа договор с нападателя Франсиско Евертон Мота де Кастро - Бала. Бразилският футболист е преотстъпен до края на 2024 година с опция за закупуване, съобщиха официално „сините“. Той ще играе с №17, с който доскоро се подвизаваше Уелтон.

Евертон Бала е роден на 3 януари 1999 година в Апуярес (Бразилия). Подписва първия си професионален договор с родния Атлетико до Порто. В началото на 2020 г. преминава под наем в друг местен клуб Сианорте, записвайки 6 мача с 1 гол. Година по-късно е преотстъпен в друг клуб от родината си – Вера Круз, с чийто екип има 9 мача и 2 гола.

През лятото на 2021 година преминава под наем в друг бразилски клуб - Сао Жозе, с където записва 29 мача и вкарва 2 гола. През лятото на 2022 година преминава в Мирасол, с чийто екип изиграва 17 мача и вкарва 1 гол. В началото на 2023 година преминава под наем в Бруске, където записва 42 мача със 7 гола.

Левски приветства с добре дошъл на „Герена“ Евертон Бала и му пожела много победи, голове и щастливи мигове със синята фланелка.