Левски подписва милионен спасителен договор

Братя Цоневи остават при сините

Спорт
11:13 - 02 Юли 2021
2380
Левски подписва милионен спасителен договор

Левски ще направи огромна крачка към спасение на професионалния си лиценз днес. Очаква се клубът да подпише спонсорски договор за милиони. Сините са се договорили с родния букмейкър "Палмс Бет" да бъде генерален спонсор.

Според запознати клубът ще вземе между 3 и 5 милиона лева от сделката, а солидна част от споменатата сума ще влезе веднага в касата и реално ще остави Левски в Първа лига. Припомняме, че към днешна дата "сините" буквално са без отбор за старта на новия сезон, а на част от дори и малкото футболисти, които тренират на "Герена", вече договорите с клуба изтекоха.

Компанията започна да помага на "сините" от около година. Първият контракт на компанията с Левски беше краткосрочен и едновременно с това за сравнително малко пари. Според източници от "Герена" той е бил за 6 месеца, през които "сините" трябва да вземат 240 000 лева.

Договорът, който по план трябва да бъде подписан днес, е с около 10 пъти по-добри условия за Левски. Очаква се от "Герена" да обявят официално за сделката, която ще превърне "Палмс Бет" в генерален спонсор. На този етап името на компанията няма да бъде изписвано отпред на фланелките на тима, защото до Нова година мястото там е запазено от Strabag. Очаква се обаче от януари именно логото на букмейкъра да измести това на австрийската фирма, пише Мач Телеграф.

Братя Цоневи продължават да демонстрират на всички на „Герена“ какво значи да си истински левскар. Боби и Ради тренираха и вчера под ръководството на треньора Живко Миланов, въпреки че вече нямат договор със „сините“.

Двамата продължават да чакат нещата в клуба да се стабилизират, за да подпишат нов договор. Контрактите им с Левски бяха до сряда, но на този етап няма изгледи двамата да се откажат от „синия“ клуб. Това е така, въпреки че от Арда са отправили доста солидни оферти към двамата. Според запознати клубът от Кърджали им предлага заплата от по 10 000 евро, която ще ги направи най-скъпоплатените футболисти в Арда. Тази сума обаче не изкушава Цоневи поне на този етап.

Много е вероятно, ако днес Левски подпише големия спонсорски договор с "Палмс Бет", както анонсираме, още в понеделник Ради и Боби Цоневи да имат нови контракти с Левски.

В същото време, нападателят Преслав Боруков още не е дал отговор на Левски за договор с клуба. Припомняме, че младокът беше на преговори на „Герена“ преди десетина дни, но все още не е почнал тренировки с тима. Очаква се той да изчака развитие на ситуацията в клуба, преди да даде окончателен отговор. Възможно е това да стане идния понеделник.

Ситуацията с Ивайло Марков е подобна. Бившият защитник на Царско село също все още не е дал окончателен отговор на „сините“.