Левски с героичен обрат срещу Вихрен за Купата

Сините записаха победа след близо два месеца

Спорт
15:27 - 19 Ноември 2022
2890
Левски с героичен обрат срещу Вихрен за Купата

Левски записа първа победа от в началото на месец октомври, след като в събота „сините“ надвиха с гръмкото 4:1 като гост третодивизионния Вихрен Сандански в двубой от 1/16-финалите на турнира SESAME Купа на България. По този начин тимът на Станимир Стоилов започна успешно защитата на трофея си.

Изненадващо или не, домакините се оказаха напред в резултата след само седем минути игра, след като се разписа шампионът с ЦСКА Чигозие Удоджи, който е известен у нас като Митко Удоджи. Столичани обаче успяха да обърнат резултата още до почивката с попадения на Роналдо в 24-ата и на Андриан Краев в 31-ата минута.

През втората част Левски затвърди превъзходството си и отбеляза още две попадения чрез Уелтън в 64-ата и на Георги Миланов в 72-ата минута, който оформи крайния резултат от дузпа.

Така „сините“ продължават към 1/8-финалите на надпреварата, където обаче ги чака тежка задача, тъй като гостуват на шампиона Лудогорец в Разград. Левски обаче пази добри спомени от мачовете с „орлите“ в този турнир, след като миналия сезон го победиха на два пъти, за да стигнат финала, който бе спечелен.

Двата тима ще се изправят именно един срещу друг на 01.12, когато Левски гостува на „Хювефарма Арена“ в отложен двубой от шестия кръг на efbet Лига.