Левски с нов собственик съвсем скоро

Преговорите с Юнайтед груп са пред финализиране, може още преди Нова година

Спорт
11:20 - 13 Октомври 2022
3203
Левски с нов собственик съвсем скоро

Левски вече е на една ръка разстояние от сделка с групировката Sport Republic, дъщерна на "Юнайтед Груп" и собственост на сръбския милиардер Драган Шолак. В понеделник е имало финални разговори между двете страни. 

"Сините", представлявани от Наско Сираков, са били уведомени, че сделката ще бъде подписана съвсем скоро. Както вече стана ясно, чуждестранните инвеститори поискаха пълен одит, който е завършил благополучно - не са открити допълнителни огромни задължения на футболния клуб. 

По всичко личи, че Левски ще има нов собственик още преди Нова година. Според информацията Sport Rebublic е уверил Сираков, че ще купи клуба, след като вече е постигнал договорка с Васил Божков за дълговете към него, твърди Блиц. 

Сираков: Нямам представа дали от “Юнайтед Груп” харесват Мъри, очаквам да ме потърсят скоро
Живеещият в ОАЕ бивш собственик на "сините" е имал среща с представители на Драган Шолак. Между двете страни е подписано споразумение, което гласи, че до 31 януари под формата на няколко транша Sport Rebublic ще изплати всичко на сметката на Божков. Сумата обаче остава конфиденциална. 

Освен това са стартирали преговори с НАП, в които държавата е получила писмени гаранции, че всичко дължимо ще бъде изплатено. 

35 Вече са стартирани и преговори със Станимир Стоилов за подписване на нов договор. Контрактът със сигурност ще е в пъти по-добър от настоящия на Мъри, който даже дълго време след завръщането си на "Герена" работи без заплата.