Левски се изфука с нов главен спонсор (снимки)

Хазартна компания ще налива пари на "Герена"

У нас
11:26 - 09 Юли 2019
3144
Левски се изфука с нов главен спонсор (снимки)

Национална лотария ще бъде официален спонсор на футболния Левски, обявиха официално от „Герена” Играчите ще излязат с логото на 7777.bg на екипите си още този четвъртък, 11 юли, в първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу словашкия Ружомберок. Новите фланелки също бяха представени от част от футболистите, начело с националния вратар Николай Михайлов. Основната разлика е смяната на досегашната емблема с буквата Л, историческият символ на клуба.

„Спонсорството е част от дългосрочната политика на Национална лотария активно да подкрепя развитието на българския спорт. В рамките на съвместното партньорство ще бъдат осъществени редица интересни проекти, свързани с развитието на детско-юношеската школа на клуба и мотивацията на младите да спортуват”, пише в съобщението на „сините”.

Знае се, че зад Националната лотария стои крупният бизнесмен Васил Божков, който от тази зима пое издръжката на Левски. Вчера той бе част от срещата на премиера Бойко Борисов с футболните босове на водещите отбори в българското първенство.

„С Национална лотария тръгваме на дълъг път, по който ще се опитаме да върнем Левски към корените, към идеите и принципите, вдъхновили неговите основатели в далечната 1914 г. Това партньорство е много повече от спонсорски договор – това е социален проект, чиято цел ще бъде да възкреси любовта на младите към спорта, и в частност към футбола, както и да увеличи възможностите на всеки левскар, независимо къде по света се намира, да се докосне до „синята” магия и да подкрепя любимия отбор“, каза изпълнителният директор на Левски Павел Колев.

Вижте новите екипи на Левски в галерията от снимки.                                              Снимки: Lap.bg